۱۳۸۹ مرداد ۵, سه‌شنبه

احتمال جنگ بر سر «گاز» بین لبنان و اسرائیل!


نقشه ای از میادین نفت و گاز در دریای مدیترانه
بنا به گزارش آسوشیتدپرس از بیروت کشف ذخیره ای از گاز طبیعی در آبهای مدیترانه شرقی می تواند برای دو کشور فقیر اسرائیل و لبنان رفاه و منفعت اقتصادی به بار آورد البته اگر شعله جنگی تازه میان آنها را روشن نکند.

گروه شبه نظامی حزب الله با هشدار نسبت به سرقت گاز طبیعی از سرزمین لبنان توسط اسرائیل اعلام آمادگی کرده است تا با زرادخانه موشکی خود از آن دفاع کند.در مقابل اسرائیل می گوید این ذخیره در آبهای لبنان قرار ندارد. ادعایی که برخی کارشناسان آن را درست می دانند. این در حالی است که مرز دریایی دقیقی بین این کشور که هنوز رسما در جنگ با هم هستند ترسیم نشده است.

«هاشم صفی الدین» از شورای اجرایی حزب الله ماه گذشته گفت «امروز نیاز لبنان به مقاومت در سایه تهدید دزدی ثروت نفت لبنان توسط اسرائیل بیشتر است. نیاز به حفاظت از ثروت دریایی لبنان ما را مجبور می کند در آینده قابلیتهای مقاومت را تقویت کنیم».

اسرائیل تاکنون در رقابت برای توسعه منابع زیر زمینی پیش بوده است.دو میدان تمار و دالیت که سال گذشته کشف شدند در سال 2012 به بهره برداری خواهند رسید.کارشناسان پیش بینی کرده اند ذخیره 160 میلیارد متر مکعبی این دو میدان می تواند نیازهای انرژی اسرائیل را برای دو دهه آینده جوابگو باشد.

در ماه ژوئن شرکت انرژی نوبل امریکا که در قالب کنسرسیومی برای توسعه این میدانها کار می کند پیش بینی کرد اسرائیل این توانایی را دارد که با ذخیره 450 میلیارد متر مکعبی میدان سوم «لویاتان» به اروپا و آسیا گاز صادر کند.

در همین حال رئیس مجلس لبنان نیز نسبت به برداشت اسرائیل از میدانهای گازی مورد اختلاف هشدار داده است و می گوید مطابق نقشه ها این میدانها در خاک لبنان هستند. این در حالی است که کمیسیونر معدن و نفت در وزارت امور زیر بنایی اسرائیل این حرفها را «یاوه گویی» می داند و می گوید این 3 میدان همگی در «منطقه اقتصادی» اسرائیل قرار دارند.

به گفته وی «چنین همهمه ای زمانی شروع شد که آنها(لبنانی ها) بوی گاز به مشامشان رسید.تا آن زمان ساکت نشسته بودند و پولشان را در جای دیگری خرج می کردند».

یکی از مقامات شرکت نفت نروژ که از میادین گاز در آبهای لبنان نقشه برداری کرده می گوید با گزارش شرکت نفتی نوبل امریکایی دلیلی ندارد فکر کنیم این میدانها در لبنان قرار دارند. وی نخواسته نامش فاش شود.

به نوشته آسوشیتدپرس با آغاز بهره برداری اسرائیل از میدان تمار یک میلیارد دلار از هزینه های سالانه اسرائیل کم می شود و در مقابل سالانه 400 میلیون دلار به خزانه اسرائیل واریز خواهد شد.در طول مدت بهره برداری از این میدان اسرائیل 40 میلیارد دلار صرفه جویی خواهد داشت و 16 میلیارد دلار به جیب دولت خواهد رفت.این مبالغ در صورتی که میدان نفتی لویاتان به بهره برداری برسد افزایش خواهند داشت.

به گفته «پائول رولین» پژوهشگر برجسته دانشگاه تل آویو «اسرائیل همیشه به دنبال نفت بوده است. اما فکر نمی کنم این مقدار ما را یک تولید کننده کند و با داشتن اقتصادی با فناوری پیشرفته این یک امتیاز اضافی است».


-اختصاصی اراک ؛ شهر من
این تنها خلاصه ای از گزارش مفصل آسوشیتدپرس بود. برای خواندن کامل این گزارش به اینجا (+) مراجعه کنید.

هیچ نظری موجود نیست: