مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار: غرفه داران قبل از انعقاد قرارداد از مشكلات اطلاع داشتند.
رئيس كميسيون خدمات شهري شوراي شهر: بهتر است اين بازارچه جمع شود
هفته نامه «عطر یاس» - گروه جامعه، مريم عرفانيان: سياست تشكيل بازارچه هاي كوچك از جمله مسائلي است كه در راستاي سياست تنظيم بازار و تمركز زدايي اجرايي مي شود.
چندي است در اراك شاهد برپايي چادرها و نصب كانكس هايي هستيم كه ميوه و تره بار را به شهروندان عرضه مي كنند اما از آنجا كه واگذاري اين كانكس ها و چادرها، احتياج به مصوبه شورا دارد، چند صباحي است غرفه داران بازارچه شماره 12 واقع در ميدان شورا با مشكلاتي مواجهند اين افراد در نامه اي به شوراي اسلامي شهر اراك با اشاره به مشكلات خود خواستار رفع آن شدند.
برخی مطالب شماره تازه عطر یاس
- عليرغم ركود فضای سياسی در كشور، اصلاحات روز به روز گسترده تر می شود
- ويژه شدن ساوه هيچ يك از توقعات را برآورده نكرده است
- گمرك اراك فاقد زير ساخت های لازم
در اين نامه آمده است:
«اعضاي محترم شوراي اسلامي شهر اراك
احتراما به استحضار ميرسانيم اينجانبان غرفه داران بازارچه شماره 12 واقع در ميدان شورا مي باشيم و خواستاريم در جهت رفع مشكلات بازارچه فوق اقدامات مقتضي به عمل آيد.
1 - بازارچه ها در ساير نقاط شهر ماهيانه مبلغ یک میلیون ريال كرايه و سه میلیون ريال وديعه مي پردازند، در صورتي كه در اين بازارچه مبلغ دو میلیون ريال كرايه و ده میلیون ريال وديعه پيش بيني شده بود كه اين امر باعث انصراف عده اي از فعاليت در بازارچه فوق شده است. همانطور كه مستحضريد اين بازارچه نه تنها رونق ندارد بلكه باعث افت شديد فروش و عدم استقبال افراد براي كرايه غرفه هاي خالي شده كه تجديدنظر در كرايه باعث امتنان خواهد شد.
2 - تاريخ واگذاري غرفه ها 1/3/89 مي باشد كه به علت نداشتن درب و انشعاب آب و برق، هيچگونه فعاليتي در آن صورت نگرفته و بازارچه به صورت تعطيل بوده است كه عملا از اواسط شهريور ماه با واگذاري تعداد اندكي غرفه، بازارچه مقداري از حالت ركود خارج شده كه جا دارد در اين خصوص نسبت به اخذ كرايه از تاريخ (1/6/89) اقدام شود.
3 - تعدادي از غرفه داران شخصا اقدام به هزينه خريد انشعاب آب و برق نموده اند كه جا دارد هزينه ها توسط سازمان ميادين ميوه و تره بار با ارائه فاكتور مبالغ هزينه شده به غرفه داران مسترد گردد اين در حالي است كه هم اكنون اكثريت غرفه ها فاقد آب و برق مي باشد.
در پايان از همكاري و دستور مساعدتي كه در اين خصوص مي فرماييد كمال تشكر را داريم. اميد است با تجديدنظر در موارد بالا مشاهده رونق گرفتن بازارچه براي شهرمان باشيم.»
پس از ارائه اين نامه به شورا يكي از غرفه داران اظهار داشت: قراردادي جهت تحويل غرفه ها در تاريخ اواخر ارديبهشت ماه 89 با سازمان ميادين ميوه وتره بار شهرداري اراك منعقد كرديم. در حالي كه پايان تير ماه اين غرفه ها به ما تحويل داده شد و هيچ كانكسي نيز در زمان انعقاد قرارداد در اينجا وجود نداشت.
وي افزود: مسئولان سازمان ميوه و تره بار شهرداري اراك در زمان انعقاد قرارداد به ما گفتند كانكس ها تا خرداد ماه تحويل داده خواهد شد اما عملا اين كار در اين تاريخ انجام نشد و كانكس ها در تير ماه در اين بازارچه به صورت ناقص نصب و بدون درب به ما واگذار شد. وي گفت: با اين وجود كرايه دو ماه اول كه عملا اين بازارچه احداث نشده بود را نيز سازمان مي خواهد دريافت كند.
يكي ديگر از غرفه داران نيز مدعي است كه تمام هزينه هاي فاضلاب كشي، لوله كشي، ايجاد دستشويي توسط غرفه داران پرداخت شده و سازمان ميوه و تره بار مي گويد كه هيچ هزينه اي بابت اين مخارج پرداخت نخواهد كرد و ايجاد اين امكانات به عهده غرفه داران است.
وي گفت: تعداد غرفه ها زياد است و به اين دليل چيدمان نامناسب اين بازارچه، يكي از دلايل عدم رونق فعاليت ما شده است. در حال حاضر مي خواهند چيدمان كانكس ها را تغيير دهند و تاكنون 3 كانكس را از اينجا برده اند، پس چرا از روز اول با سياست غلط اقدام به تشكيل اين بازارچه كرده اند.
وي افزود: طراحي اين بازارچه به گونه اي است كه نتوانست مردم را جذب كند و باعث بي رونقي آن شده است. يكي ديگر از غرفه داران تصريح كرد: مسئولان سازمان ميوه و تره بار شهرداري اراك، وعده هايي جهت حل مشكلات به ما داده اند اما به وعده هاي خود عمل نكرده اند. سازمان از ما خواسته بود فاكتور هزينه هايي را كه در بازارچه شده را به آنها بدهيم تا در هيات مديره مطرح شود اما اين فاكتورها مورد تاييد هيات مديره قرار نگرفت و از سوي ديگر قرار است كرايه 2 ماهي كه عملا فعاليت خود را آغاز نكرده بوديم را دريافت كنند.
وي اظهار داشت: از سوي ديگر قيمت غرفه هاي اين بازارچه نسبت به ساير نقاط شهر گرانتر است.
به دنبال اعتراضات مطرح شده از سوي غرفه داران بازارچه 12 واقع در ميدان شورا، «غلامرضا شمشيريان» مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار شهرداري اراك اظهار داشت: زمين اين بازارچه وقفي است و سازمان ميادين ميوه و تره بار در ازاي هر غرفه مبلغ 100 هزار تومان كه حدودا ماهيانه 2 ميليون و 500 هزار تومان مي شود، به اوقاف پرداخت مي كند، دليل بالا بودن ميزان كرايه اين بازارچه نسبت به ساير نقاط شهر، همين است. از اين رو در اين بازارچه به هيچ عنوان بحث ايجاد درآمد براي شهرداري وجود ندارد.
شمشيريان تصريح كرد: هماهنگي هاي لازم جهت انشعاب برق اين بازارچه با اداره برق انجام و در حال پيگيري اين امر هستيم. به دليل مشخص نبودن تعداد غرفه ها و نياز داشتن سه كنتور فشار قوي، اين بحث بايد در كميسيون تخصصي اداره برق مطرح شود، از اين رو نياز به زمان دارد. از سوي ديگر بازارچه داراي يك كنتور اختصاصي است كه غرفه هاي فعال، برق مورد مصرف خود را از اين كنتور تامين مي كنند.
وي در مورد ادعاي غرفه داران مبني بر انشعاب مصرف غيرمجاز برق گفت: مسئوليت مجاز يا غيرمجاز بودن اين انشعابات، با سازمان است ما انشعاب برق را از ساختمان كناري بازارچه كه پاركينگ شهرداري است، گرفته ايم و اين امر به غرفه داران مربوط نمي شود.
وي افزود: اين بازارچه داراي هيات امنا است و به دنبال تصميم گيري هاي خودشان، هزينه هايي براي ايجاد امكانات در بازارچه شده است. هيات امنا جهت هزينه كردن، هيچ اجازه اي از سازمان ميادين ميوه و تره بار نگرفته و با توافق غرفه داران اين كار انجام شده كه اين امر به سازمان ارتباطي ندارد. غرفه داران مي توانند از هيات امنا براي رسيدن به مبلغ هاي هزينه شده در بازارچه، شكايت كنند.
وي گفت: هيات امنا به اين دليل تشكيل مي شود كه ديگر سازمان دخالتي در امور بازارچه نداشته باشد، اگر قرار باشد سازمان ميادين و ميوه و تره بار هزينه كند كه خود راسا اقدام مي كرد.
مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار شهرداري اراك در حالي اين سخن را به زبان مي آورد كه براساس ماده 6 قانون شهرداري ها، شهرداري بايد خدمات ضروري و موردنياز مانند آب مصرفي ميدان با نصب شيرهاي عمومي و سيستم اطفاء حريق، تامين برق و روشنايي معابر و محوطه هاي عمومي ميدان، تامين كادر نگهباني، انتظامات و تنظيف دستشويي و قسمت هاي خارجي اماكن فروش، نمازخانه، پاركينگ براي اتومبيل هاي سواري را تامين كند.
مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار مدعي شد: كانكس ها در زمان تحويل غرفه ها وجود داشته و فقط فاقد درب بوده اند.
شمشيريان افزود: به دليل فاصله زماني دو ماهه كه غرفه داران نسبت به آن معترض هستند و ادعا مي كنند ضرر و زيان ديده اند، هيات مديره مصوب كرد كه در ماه اول، نصف مبلغ كرايه و در ماه دوم كرايه كامل دريافت شود.
وي مدعي شد: غرفه داران قبل از انعقاد قرارداد از شرايط و مشكلات بازارچه اطلاع داشته اند.
مديرعامل سازمان ميوه و تره بار اظهار داشت: به دليل رونق بخشيدن به اين بازارچه، تغيير چيدمان آنجا در دستور كار قرار گرفته است و اين امر به صورت تخصصي توسط كارشناسان در حال بررسي است كه چرا اين بازارچه عليرغم پيش بيني هايي كه از قبل داشتيم، بي رونق است.
شمشيريان گفت: جهت جذب مشتري، عليرغم مصوبه سازمان كه فقط بايد ميوه و تره بار در اين بازارچه ها عرضه شود، اجازه تنوع كالا داده ايم، به طوري كه غرفه هاي سوپري، پروتئيني و... در آنجا ديده مي شود.
وي تصريح كرد: در صورتي كه غرفه داران به تعهدات خود عمل كنند، ما همكاري هاي لازم را جهت رفع مشكلات بازارچه خواهيم داشت. اما بايد بگويم تاكنون يك ريال هم از سوي غرفه داران به سازمان پرداخت نشده است.
وي در ادامه گفت: اين بازارچه بايد به صورت پيمانكاري اداره شود و خرده فروشان نمي توانند در آنجا فعاليت كنند، چرا كه با هدف اصلي سازمان در تعارض است. عرضه محصولات زير قيمت بازار از اهداف سازمان است در حالي كه به دليل اينكه غرفه داران، محصولات خود را با قيمت بالا خريداري مي كنند اين امر لحاظ نشده و قيمت عرضه اين محصولات 10 تا 20 درصد بيشتر از قيمت بازار است. رئيس كميسيون خدمات شهري شوراي اسلامي شهراراك نيز با اشاره به اين مطلب كه طبق قانون، سازمان ميادين ميوه و تره بار موظف است بازارچه هاي محلي در نقاط مختلف شهر شكل دهد گفت: مهمترين حسن احداث اين بازارچه ها دسترسي آسان مردم به ميوه و تره بار است و از سوي ديگر از رفت و آمد در مركز شهر كاسته شده و در نتيجه بار ترافيكي كاهش مي يابد.
فريبا آباقري تصريح كرد: سازمان ميادين ميوه و تره بار براي ايجاد بازارچه به مصوبه نيازي ندارد اما نرخ گذاري غرفه ها بايد براساس مزايده و پيشنهادات باشد. همچنين اگر گزارش قيمتي در خصوص نرخ كالاهاي عرضه شده مشاهده مي شود طبق قانون سازمان بازرگاني و مجمع امور صنفي بايد پاسخ دهد اگر چه اين مسئله مسئوليت سازمان ميوه و تره بار را نيز نقض نمي كند.
وي تصريح كرد: سازمان ميوه و تره بار سازماني تازه تاسيس است كه درآمد آن اندك و كاركنان محدودي دارد، بنابراين عملا نمي تواند نظارت عالي بر روي بازارچه ها داشته باشد.
وي اظهار داشت: شورا پيرو اعتراضات مردم در مورد واگذاري اين غرفه ها بازديدي از سازمان مربوطه حسب وظايف نظارتي انجام داده كه مشخص شد واگذاري اين غرفه ها بدون طي مراحل قانوني مزايده بوده و صرفا بنا به درخواست هاي مردمي واگذاري صورت گرفته است.
آباقري افزود: اين موضوع به صحن رسمي شورا گزارش و تذكرات لازم به سازمان ميادين ميوه و تره بار داده شده است.
وي گفت: لازم به ذكر است اين بازارچه عليرغم تبليغات انجام شده نتوانسته نقش خود را به عنوان بازار محلي ايفا كند و استقبالي از سوي شهروندان در اين بازارچه انجام نشده است.
رئيس كميسيون خدمات شهري شوراي اسلامي شهر اراك گفت: من به عنوان عضو شورا، مخالف ايجاد بازارچه مخصوصا در بافت مركزي شهر هستم چرا كه توجيه ندارد، ما بايد به دنبال تمركز زدايي از هسته مركزي شهر باشيم و از سوي ديگر چون اين بازارچه وقفي بوده و شهرداري در ازاي آنجا به اوقاف كرايه پرداخت مي كند، حال كه توجيهي ندارد بهتر است اين بازارچه جمع شود.
آباقري افزود: اگر گفته غرفه داران مورد تاييد قرار گيرد و مشخص شود كه در زمان انعقاد قرارداد در آنجا كانكسي موجود نبوده و غرفه داران در آنجا مستقر نبودند اخذ كرايه از آنان معنا نداشته و خلاف قانون است و در صورت گزارش به شورا آن را پيگيري مي كنيم.
وي افزود: سازمان ميادين ميوه و تره بار مي بايست قبل از واگذاري بازارچه، ساماندهي و امكانات خدماتي را مهيا و سپس به واگذاري آنها اقدام كند. در غير اين صورت مسئوليت آن را بايد بپذيرد.
آباقري تصريح كرد: مشكلات موجود را در كميسيون خدمات شهري به صورت شفاف، موشكافي خواهيم كرد و اگر صحت صحبت هاي غرفه داران تاييد شود، حقوقشان را به آنها برمي گردانيم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر