۱۳۸۹ مهر ۲۷, سه‌شنبه

واكنش متفاوت در شورا به طرح موضوع سیتی سنتر اراک


هفته نامه «نامه امیر»: درخواست شهرداري اراك براي تهيه طرح مطالعاتي مربوط به اجراي پروژه سه ميدان ( محور حد فاصل ميادين جهاد ، وليعصر و سرداران ) با راي اكثريت اعضاي شورا به تصويب رسيد .

به دنبال طرح اين موضوع در جلسه علني هفته گذشته شورا ، اعضا در حالي به اين درخواست راي مثبت دادند كه نه تنها هيچ برنامه زمان‌بندي براي تهيه و ارائه اين طرح به شورا مشخص نشد بلكه اظهارات اعضا و مديران شهري نيز اطلاعات روشني از برنامه شهرداري در خصوص نحوه اجرا و يا نوع كاربري در اين محدوده را به همراه نداشت.


برخی مطالب شماره تازه نامه امیر


" هنوز كار تملك زمين‌هاي طرح سه ميدان حل نشده "

در اين جلسه شهردار اراك با اشاره به اين كه بحث تملك زمين‌هاي واقع در اين محدوده هنوز حل نشده است افزود : در حال حاضر علاوه بر مشكلاتي كه با شركت نفت در بحث تملك وجود دارد به دليل وجود چند معارض خصوصي و برخي مشكلات با اداره ثبت اسناد ، هنوز پرونده هاي مربوطه در مراجع قضايي مفتوح و در حال رسيدگي است .

سيد مرتضي ميري تصريح كرد : البته وجود اين مشكلات به اين معني نيست كه ما منتظر حل تمام موانع براي تملك كل اين زمين مانده و بعد از آن به فكر تهيه طرح مطالعاتي براي اجرا باشيم چرا كه با اين ديدگاه ، فرصت زماني را از دست خواهيم داد اما با تهيه طرح مورد نظر ، چشم‌انداز آينده اين پروژه مشخص شده و با طي مراحل اجرايي و تصويب طرح مطالعاتي در مراجع مربوطه بالاخره تا چند سال آينده شاهد انجام عمليات اجرايي پروژه نيز خواهيم بود .

وي با بيان اينكه هم‌اكنون چند طرح پيشنهادي براي بررسي بيشتر توسط مشاور مربوطه تهيه شده ولي به معني موافقت ما با اجراي اين طرح‌ها نيست گفت : درخواست شهرداري از شورا موافقت با كليات اين موضوع براي اجراي پروژه سه‌ميدان در آينده است تا با اعلام نظرات و ايده هاي شورا ، تكليف مشاور طرح نيز مشخص شود و به طور مثال از مشاور بخواهيم به دنبال تهيه طرح مورد نظر براي احداث مجتمع تجاري يا شهربازي و مراكز رفاهي يا پاركينگ يا كلينيك پزشكان و يا هر ايده‌اي كه مورد نظر شورا و شهرداري است باشد .

" انتشار 2000 ميليارد ريال اوراق مشاركت براي اجراي پروژه سه ميدان ازبرنامه‌هاي شهرداري است "

ميري به درخواست شهرداري براي صدور مجوز انتشار 2000 ميليارد ريال اوراق مشاركت براي اجراي پروژه سه ميدان اشاره كرد و گفت : براي اجراي اين پروژه ، انتشار اوراق از راهكارهاي مهم تامين منابع مالي است تا با مصوبه شورا پيگير مراحل لازم براي انجام اين كار باشيم.

" براي ايده‌پردازي بايد به توان ، ظرفيت‌ها و منابع مالي نيز توجه كرد "

اما نائب رئيس كميسيون عمران شورا بر اين نكته كه براي ايده‌پردازي بايد تمام ظرفيت‌ها و پتانسيل‌ها را نيز در نظر گرفت تاكيد كرد و گفت : قطعاً هر يك از ما به عنوان عضو شورا مي‌توانيم بهترين و زيباترين ايده را ارائه و به آن راي دهيم اما بايد توجه داشت كه در بيرون از اين زيرزمين شورا واقعيت‌هايي وجود دارد كه ما نسبت به آن بي‌توجه هستيم .

حسن احمدي با بيان اينكه بنده به هيچ عنوان با اجراي طرح‌ها و پروژه‌هاي بزرگ در شهر اراك كه مي‌تواند به عنوان سند افتخار شورا و شهرداري نيز باشد مخالف نيستم افزود : اما بايد پرسيد چرا طرح‌ها و ايده‌هايي كه در گذشته نيز وجود داشته هنوز به مرحله اجرا نرسيده‌اند كه قطعاً مهمترين دليل آن بي‌توجهي به واقعيت‌هاي موجود بوده است .

وي به ضرورت توجه به توان مالي و منابع موجود براي اجراي اين پروژه‌ها اشاره كرد و گفت : در صورتي كه ما درشرايط كنوني منطقي و با در نظر گرفتن واقعيت‌ها تصميم نگيريم قطعاً اشتباهي چون دوره‌هاي گذشته مديريت شهري تكرار خواهد شد به طور مثال شايد اگر در شوراي دوره دوم به چشم‌انداز آينده شهر اراك توجه مي‌شد هرگز به اجراي طرحي همچون احداث پل خيبر كه مشكلات فعلي در بافت مركزي شهر را به دنبال داشته راي نمي‌دادند .

" همين آيه يأس‌ها را قبل از اجراي پروژه زيرگذر جهاد هم برخي اعضا مي‌خواندند "

اما واكنش رجايي ، رئيس كميسيون نظارت شورا به اظهارات احمدي جالب توجه بود . وي با بيان اينكه همين آيه يأس‌هايي كه امروز شما براي اجراي اين طرح مي‌خوانيد قبل از اجراي پروژه زيرگذر ميدان جهاد هم مي خوانديد افزود : اما ديديد كه امروز پروژه زيرگذر جهاد اجرايي شده است بنابراين شهرداري نبايد ترسي از اجراي پرژه‌هاي بزرگ داشته باشد و به خاطر نبود منابع مالي كافي و مورد نياز به دنبال اجراي ايده‌ها و طرح‌هايي كه مورد نياز اين شهر است نرود چرا كه بالاخره اوراق مشاركت هست ، سرمايه‌گذاران هستند و بودجه‌هاي فعلي هم كه هست .

" حتي اگر توان اجرا تا 10 سال آينده هم وجود نداشته باشد نبايد مانع از تهيه طرح شود "

رئيس كميسيون خدمات شهري شورا نيز در اين خصوص گفت : هدف ما از طرح اين موضوع در اين جلسه پرداختن  به جزئيات طرح يا بحث كردن روي اين موضوع كه در محدوده سه ميدان قرار است چه طرحي اجرا و احداث شود نيست . فريبا آباقري با بيان اينكه قطعاً براي اجراي هر پروژه‌اي بايد توان اقتصادي و مالي را نيز مورد توجه قرار داد افزود : حتي اگر توان و ظرفيت اجرا درشرايط فعلي وجود نداشته باشد و تنها طرحي تهيه شده و تا 10 سال آينده هم اجرا نشود اما همين كه با پيگيري و جديت به دنبال تهيه طرح‌هاي مختلف در اين زمينه باشيم مي‌توان مسير حركت و برنامه‌ريزي در چشم‌انداز آينده شهري را مشخص كرد .

آباقري با اشاره به قابليت‌ها و شرايط ويژه محدوده طرح سه ميدان براي تمركززدايي از هسته مركزي شهر اراك گفت : وقتي مالكين يا هر سازمان و دستگاهي كه امروز در اين خصوص با شهرداري مشكل دارند بدانند قرار است طرح خاصي در اين منطقه اجرا شود ديگر ادعاي مالكيت يا اجراي فلان پروژه در اين محدوده را نخواهند داشت .

حاشيه‌هاي جلسه شورا :

* رضا يوسفي‌تبار با آغاز طرح بحث پروژه سه ميدان ، ضمن اعتراض به هيئت رئيسه گفت : امروز قرار بود بحث طرح جامع كاهش آلودگي هواي اراك در جلسه مطرح شود و بنده هيچ اطلاعي از دستور كار امروز نداشتم البته بعد از گفتگوي زينت‌السادات كريمي رئيس شورا با يوسفي‌تبار در بيرون از صحن رسمي شاهد هيچ اعتراضي از سوي وي نبوديم .

* صحبت‌هاي عماد مولايي‌نسب نيز قابل تامل و شايد تاسف بود چرا كه وي با اشاره به اينكه در جلسه گذشته هيچ بحثي در مورد طرح سه ميدان و موضوع خاص اين جلسه نشده بود گفت : بنده به عنوان عضو شورا هيچ اطلاعي از طرح سه ميدان و اينكه كار تملك به كجا كشيد ندارم و اگر مردم يا خبرنگاري سئوالي در اين مورد از بنده داشته باشند نمي‌توانم پاسخگوي آنها باشم كه قطعاً اين موضوع يك نقطه ضعف براي مجموعه شورا است چرا كه در هيچ كميسيوني روي اين طرح كار نشده است .

* آباقري دبير شورا و عضو هيئت رئيسه در تذكري به اعضاي معترض بر اين نكته كه ضروريات و موضوعات قابل طرح در صحن رسمي را هيئت رئيسه شورا مشخص مي‌كنند و اعضا تنها مي توانند پيشنهاد دهنده باشند تاكيد كرد .

* هنگامي كه مشاور طرح در حال بيان توضيحاتي در خصوص مشخصات 6 طرح پيشنهادي بود آنچه كه بيش از هر چيز قابل تامل و توجه بود گفتگوهاي اعضا و حاضران در جلسه با هم و بي‌توجهي به صحبت‌هاي مشاور طرح بود .

* در يكي از طرح‌هاي پيشنهادي مشاور كه بيش از ساير طرح ها مورد تاكيد آنها بود به احداث كاربري‌هايي مانند مراكز تجاري ، اداري ، پاركينگ ، رستوران و كافي‌شاپ ، هتل لوكس 5 ستاره ، شهربازي و مركز تحقيقات نجوم و ستاره‌شناسي و تالار كنسرت و سخنراني با مجموع كل مساحت 286 هزار متر مربع اشاره شد .

اما با اين مصوبه ، پرونده طرح كهنه و بي ‌سرانجام سه ميدان يا همان عبارت نام آشناي سيتي ‌سنتر كه امروز براي بسياري از شهروندان اراكي يادآور وعده‌هاي تكراري مديران شهري در سالهاي گذشته است بار ديگر در چهارمين سال فعاليت شوراي دوره سوم گشوده شد تا مردم اين شهر همچنان چشم انتظار اجراي ايده‌ها و طرح‌هاي روي كاغذ يا مصوبات بايگاني شده بمانند و در انديشه به واقعيت پيوستن روياهاي شيرين ديروز ، امروز و آينده تصويري از كلان شهر اراك با پاركينگ‌ هاي طبقاتي ، مترو ، مونوريل ، بزرگراه ( خيابان 55 متري ) ، سيتي سنتر و مجتمع ‌هاي تجاري-رفاهي ،بدون مشكلاتي همچون ترافيك و آلودگي هوا و ... را در گوشه‌اي از ذهن خود ثبت كنند.


عکس / سایت اجرایی طرح سیتی سنتر اصفهان

هیچ نظری موجود نیست: