خبرگزاریهای ایران در یک گاف عظیم خبری یک کمپین مخالفت با قاچاق زنان را به عنوان بازار برده فروشی در اسرائیل معرفی کردند!
روز گذشته خبری با عنوان «بازار برده فروشی مدرن در اسراییل» را در وبسایت مشرق خواندم که به نظر مشکوک میآمد، ولی در مورد آن پیگیری نکردم تا اینکه امروز یکی از کاربران فرندفید حقیقت پشت پردهی این خبر را روشن کرد و نشان داد که این خبر کاملا جعلی و بیپایه است.
سایت خبری- تحلیلی مشرق که باید دستکم کلمه ی «تحلیلی» را از عنوان خود حذف کند، خبری با عنوان «بازار برده فروشی مدرن در اسرائیل» را اینگونه منتشر کرده است:
به گزارش مشرق روزنامه صهیونیستی هاآرتض نوشت؛ درحالی که فروشگاهها لباسهای تن مانکن را برای فروش در ویترین با برچسب قیمت به معرض نمایش می گذارند در اسراییل اخیرا زنانی که از کشورهای مختلف قاچاق شده اند با برچسب قیمت برای تن فروشی در ویترین به نمایش گذاشته شدهاند.
به نوشته این روزنامه، در ویترین فروشگاهی در «مرکز خرید دیزین گوف» در تلآویو پایتخت اسراییلتابلویی نصب شده که بر روی آن نوشته شده است «زنان برای فروش بر حسب سلیقه شخصی».
در این فروشگاه، هفت زن جوان با حالتی زننده در حالیکه بر روی آنها اتیکت قیمت زده شده است، در ویترین به نمایش گذاشته شدهاند که نظر هر عابر پیادهای را به خود جلب میکنند.
به نوشته قدسنا عابران در گفتگو با رسانههای اسراییلی گفتهاند که ما ابتدا فکر میکردیم این زنان مانکنهای چوبی هستند که برای نمایش لباسها در ویترین قرار گرفتهاند اما با جابجا شدن و پلک زدن آنها فهمیدیم که اینها انسان هستند. گفتیم شاید به جای مانکنهای چوبی از این دخترخانمها استفاده شده است، پیگیر شدیم دیدیم خیر، اینها برای فروش در ویترین مغازه قرارگرفتهاند.
هاآرتض نوشت: بر روی اتیکت هر یک از زنان، سن، وزن، اندازه و کشور محل تولد آنها درج شده است.
اما حقیقت ماجرا دقیقا در نقطهی مقابل این خبر قرار دارد و آن اعتراض به قاچاق جنسی زنان در اسرائیل است.
براساس خبری که یورونیوز منتشر کرده است، این خبر مربوط به کمپینی اعتراضی به قاچاق جنسی حدود ۳ هزار زن در اسرائیل است که مورد تجاوز و سوء استفادهی جنسی قرار میگیرند. برگزارکنندهی این کمپین، اوری کیدر (Ori Keider) در مصاحبهای که با یورونیوز انجام داده است، هدف این اقدام را نشان دادن وضعیت قاچاق زنان عنوان کرده و اینکه مردم نمیتوانند به راحتی از این پدیدهی شوم دوری کنند.
اما سوال که در اینجا پیش میآید آن است که چرا یک وبسایت خبری- تحلیلی اینگونه یک خبر مثبت را به یک خبر کاملا منفی تبدیل میکند؟! و اینکه براساس کدام اصل روزنامهنگاری میتوان اینگونه به مخاطبان خیانت کرد و به آنها اطلاعات غلط داد؟ علاوه بر این چرا دیگر وبسایتها مانند رجانیوز نیز بدون هیچگونه تحقیقی اینگونه اخبار دروغ را منتشر میکنند؟
اصل خبر در «هاآرتص» (+)
ویدئویی در همین زمینه در شبکه خبری یورو نیوز (+)
عکس / روزنامه هاآرتص چاپ اورشلیم
۱ نظر:
باز هم عالی و خوب متشکرم.
ارسال یک نظر