مهر: کارشناس آلودگی هوا اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گقت: بیش از 9 روز است که هوای اراک به دلیل پایداری آلوده است و اکنون در شرایط هشدار قرار دارد.
سید مهدی مصطفوی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: میانگین وجود غلظت آلاینده های موجود در هوای اراک در ساعات اولیه بامداد روز گذشته 130میکرو گرم بر مترمکعب بوده که یک و نیم برابر استانداردهاست.
وی غبار و ریزگرد و دی اکسید گوگرد را بیشترین آلاینده موجود در هوای اراک دانست و گفت: با توجه به اینکه فعالیت عمومی شهر در ساعات میانی روز (هشت تا 16) افزایش می یابد، احتمال افزایش میزان غلظت آلاینده های هوا وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در صورت افزایش روند فعلی آلایندگی هوا احتمال گذشتن لحظه ای از شرایط هشدار و رسیدن به آلایندگی شرایط اضطرار وجود دارد، خاطرنشان کرد: طبق جدول ارزیابی لحظه ای آلایندگی هوای اراک، نیمه شب دوشنبه آلایندگی هوای اراک در شرایط نرمال و مرز استاندارد قرار گرفت که مجددا رو به افزایش گذاشت.
تعطیلی مدارس التیام موقتی
بر همین اساس از ابتدای آلایندگی هوای اراک مدارس ابتدایی و راهنمایی به تناوب در اراک تعطیل بودند. به طوریکه روز گذشته مدارس ابتدایی و راهنمایی در نوبت صبح و امروز همه مقاطع تحصیلی در نوبت صبح و بعداز ظهر تعطیل است.
مردم هوای آلوده استنشاق نکنند
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک هم با بیان اینکه سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی با توجه به پایداری آلودگی هوای اراک توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند، گفت: مردم تلاش کنند با قرار نگرفتن در فضای باز هوای آلوده استنشاق نکنند و برای امور ضروری بیرون بیایند.
دکتر بابک عشرتی در گفتگو با مهر افزود: شاخص های کیفیت هوای اراک طی هفته گذشته در اغلب مواقع در شرایط هشدار بوده و غلظت بالای آلاینده های هوا به شدت برای اقشار مذکور زیانبار است.
وی گفت: براساس اطلاعیه اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی غلظت ذرات معلق و دی اکسید گوگرد در هوای اراک بیش از حد مجاز است که برای افرادی که ظرفیت تنفسی و ریوی پایین تری دارند با عوارض سلامتی همراه است.
بیماران قلبی و ریوی مراقب باشند
وی سرفه، آسم، اشک ریزی چشم، سوزش چشم و گلو، سردرد و سرگیجه و خارش مجاری تنفسی را از جمله واکنش ها و عوارض آلایندگی هوا عنوان کرد.
دکتر عشرتی توضیح داد: افزایش غلظت ریز گردها در هوا، اکسیژن رسانی به خون را مختل می کند که حضور و فعالیتهای سنگین در فضای آزاد به ویژه برای بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان در چنین شرایطی خطرآفرین است.
وی گفت: زنان باردار به علت نیاز بیشتر به اکسیژن نیز در شرایط آلودگی هوا در معرض آسیب هستند و حتی الامکان باید از تردد در سطح شهر خودداری کنند.
شستشوی حلق و بینی با آب نمک بهترین راهکار مقابله
وی افزود: ذرات معلق بسیار ریز هستند و قرار دادن ماسک در مقابل دهان و بینی مانع از نفوذ آنها به مجاری تنفسی نمی شود و توصیه می شود مردم شستشوی حلق و بینی و دفع و تخلیه مجاری هوایی را با آب نمک رقیق در طول شبانه روز انجام دهند تا از میزان آثار زیانبار افزایش آلودگی هوا جلوگیری کنند.
عشرتی با بیان اینکه در سه روز هوای ناسالم تابستان پارسال 30درصد مراجعات بیمارستانی با علائم تنفسی و ریوی در اراک افزایش یافته بود، گفت: هنوز آمار رسمی دقیقی از میزان مراجعات بیمارستانی در روزهای آلوده اخیر اراک اعلام نشده است.
وی افزود: با توجه به اینکه اراک جزو هشت شهر آلوده کشور است می طلبد کارگروه آلودگی هوا در شرایط خاص هشدار و اضطرار آلایندگی با سرعت عمل بیشتری تدابیر لازم را اخذ و اعلام عمومی کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر