فارس: مديركل منابع طبيعي استان مركزي از ساخت نخستين سازه حفاظتي، ترويجي و گردشگري در كوير ميقان اراك توسط اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مركزي خبرداد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي اداره كل منابع طبيعي استان مركزي، عباس مظفري اظهار داشت: اين برج فلزي به ارتفاع 15 متر با وسعت عرشه 95 متر مربع در قلب كوير ميقان در 18 كيلومتري شمال غربي اراك ساخته و نصب شده است.
وي با بيان اينكه كار ساخت اين برج فلزي از سال 87 آغاز و براي مطالعات، ساخت و نصب آن در مجموع يك ميليارد و 200 ميليون ريال هزينه شده است، تصريح كرد: اين برج حفاظتي، ترويجي در كشور كم نظير است و علاوه بر استقرار قرقبانان و نيروهاي حفاظت از كوير در آن، به عنوان جايگاه معرفي قابليتهاي كويري و اقدامات اصلاحي و احياي كويري براي تورهاي دانشگاهي، مراكز علمي، مسئولان و مردم كاربرد دارد.
مديركل منابع طبيعي استان مركزي با بيان اينكه براي استقرار اين سازه عظيم 30 تني، هشت چاهك 9 متري در كوير ايجاد شده و اين سازه با رعايت كامل اصول مهندسي روي آن نصب شده است، بيان داشت: اين برج 90 پلكاني به صورت بيضي طراحي شده كه در طراحي آن جهت مسير بادهاي شديد قالب فصلي لحاظ شده است.
مظفري اضافه كرد: عرشه اين برج گنجايش بيش از 100 گردشگر و محقق را براي استفاده از مناظر طبيعي كوير، قره داغها، آبگير و مناطق اصلاح شده دارد.
وي افزود: با توجه به زيباييهاي شب كوير، اين برج به عنوان زيرساختي آماده در بحث ستاره نگري و توريسم نجومي مطرح است كه اميدواريم در آينده نزديك با همكاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و انجمن نجوم استان مركزي محقق شود.
مديركل منابع طبيعي استان مركزي ادامه داد: كوير ميقان اراك 53 هزار هكتار وسعت دارد كه در 21 هزار هكتار آن اقدامات اصلاحي و كاشت گياهان قره داغ و آتريپلكس انجام گرفته و خطر شنهاي روان و تاثيرات منفي آن بر آلودگي هواي اراك مهار شده است.
مظفري گفت: در حاشيه كوير ميقان تالابي به وسعت 11هزار متر مربع قرار گرفته كه به دليل كوچ پرندگان مهاجر و چشماندازهاي زيبا قابليت بالايي از نظر گردشگري در كنار كويرگردي است.
وي افزود: ترويج فرهنگ پياده روي و تفرج در كوير بايد در بين گردشگران استان و كشور تقويت شود و كوير ميقان اراك آمادگي تبديل اين قابليت را به فعل دارد.
كوير ميقان اراك در سال 87 به عنوان منطقه نمونه گردشگري استان در كارگروه گردشگري مصوب شده و مطالعات پايه و طراحي نقشه تاسيسات زيربنايي آن توسط ميراث فرهنگي، گردشگري استان بايد با سرعت بيشتري دنبال شود.
۱ نظر:
زيباييهاي شب كوير، اين برج به عنوان زيرساختي آماده در بحث ستاره نگري و توريسم نجومي مطرح است
سلام این خط خبر خیلی برایم خوب بود تشکر می کنم.
ارسال یک نظر