۱۳۸۹ فروردین ۲۴, سه‌شنبه

بافت‌های فرسوده تهدیدی برای ساکنان شهر اراک

وبلاگ افق نو برگرفته از ایسنا: بافت‌های فرسوده یکی از معضلات گریبان‌گیر سال‌های اخیر شهرهای بزرگ است که تصمیم‌گیری در زمینه مقابله با آنها چندان موفق نبوده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه حل مشکل بافت‌های فرسوده شهر اراک باید به صورت ریشه‌ای و اصولی انجام شود، افزود: باید اوراق مشارکت مورد نیاز برای اجرایی کردن، مقابله و درمان بافت‌های فرسوده فروخته شود تا بتوان بخشی از زمین‌های بافت‌های فرسوده را تملک کرد.

علی رجایی ادامه داد: پس از تملک بخشی از این بافت‌ها، با آماده‌سازی خانه‌های جدید، بافت‌های فرسوده تخریب می‌شوند و با این روال تمامی بافت‌ها در طول چند سال از بین رفته و به جای آنها بافت‌های جدید و اصولی ساخته می‌شود.

رضا یوسفی‌تبار، رییس شورای اسلامی شهر اراک نیز در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: شورا و شهرداری برای مقاوم سازی بافت‌های فرسوده شهر اراک، در سال گذشته اقدام به تصویب طرحی کرد تا ساخت و ساز در این مکان‌ها به صورت رایگان باشد تا از این طریق، زمینه کشش مردم به سوی مقاوم‌سازی افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه هماهنگی در مدیریت شهری و همچنین استفاده از کارشناسان مجرب در زمینه مسایل شهرسازی بدون شک می‌تواند در زمینه مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز و مقاوم‌سازی موثر باشد، افزود: باید زمینه برای اجرای مدیریت واحد شهری فراهم شود تا بتوان به نتایج مطلوب دست پیدا کرد.

یکی دیگر از اعضای شورای شهر اراک نیز در این رابطه گفت: مطالعه مجدد و لحاظ کردن قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه بدون شک می‌تواند در زمینه مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده بسیار موثر باشد.

سیدعلی قائم مقامی، با بیان این مطلب افزود: یکی دیگر از نکاتی که در زمینه مقابله با بافت‌های فرسوده باید مورد توجه قرار گیرد، اولویت‌بندی مناطق شهری اراک است تا مشکل جدید برای مردم بوجود نیاید.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اراک نیز در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: مسئله بافت‌های فرسوده تنها مرتبط با شورا و شهرداری نیست و برای مقابله با آن باید یک عزم جدی را در میان همه مسوولین بوجود آورد.

اشرف بهادری، با بیان این مطلب افزود: یکی از راه‌هایی که می‌تواند مردم را در زمینه تهدیدات بافت‌های فرسوده توجیه کند، اطلاع‌رسانی مستقیم است که باید از مساجد و مکان‌های عمومی صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، در کل به نظر می‌رسد عدم مدیریت واحد شهری و چالش‌های قانونی که در زمینه مقابله با بافت‌های فرسوده وجود دارد مهمترین دلیل عدم موفقیت در مقابله با بافت‌های فرسوده است.

هیچ نظری موجود نیست: