هفته نامه "عطر یاس": استاندار مركزی تاكيد كرد در صورت عدم جابجايی كارگاه آندسازی به بيرون از شهر اراك آلومينيوم را تعطيل می كنيم.
گروه اقتصاد و صنعت، زهره صادقی: نوسازي واحد آندسازي كارخانه آلومينيوم در جريان سفر دوم هيات دولت به استان مركزي مصوب شد.
طرح مذكور به منظور كنترل آلودگي هوا توسط وزارت صنايع و معادن مورد توجه واقع شد و انتقال واحد آندسازي آلومينيوم به شعاع 30 كيلومتري شهر اراك، تسريع در نوسازي كارخانه آلومينيوم و تغيير تكنولوژي آن در فهرست مصوبات دور دوم سفر هيات دولت به استان مركزي قرار گرفت و براساس اين مصوبه، كلنگ احداث واحد آندسازي كارخانه آلومينيوم در بهمن ماه سال 86 به زمين زده شد، اما آنچه كه پس از گذشت بيش از دو سال از كلنگ زني اين طرح مي گذرد سر در گريباني مديران صنعتي استان در خصوص نحوه واگذاري زمين به طرح مذكور و چگونگي جذب اعتبارات لازم اين طرح جهت احداث مي باشد.
چرا كه عمليات اجرايي كارخانه آندسازي آلومينيوم در جوار شهرك صنعتي خيرآباد در زميني به مساحت 13 هزار مترمربع و با اعتبار پيش بيني شده 816 ميليارد ريال از منابع اعتباري ملي و استاني و نيز اشتغالزايي 250 نفر با حضور وزير صنايع و معادن آغاز شد. اما به دليل عدم انجام كار كارشناسي در خصوص شناسايي منطقه مناسب اجراي اين طرح و نيز عدم بررسي زواياي زيست محيطي و اقتصادي آن، طرح مذكور همچنان بلاتكليف باقي مانده است.
مدير روابط عمومي شركت آلومينيوم اراك با تاكيد بر اينكه احداث كارخانه آندسازي جزو مصوبات سفر دوم هيات دولت به استان بوده اظهار داشت: اگرچه طرح مذكور دو سال پيش كلنگ زني شد ولي عوامل متعددي از جمله قرار گرفتن طرح در مسير ريل راه آهن سبب گرديد كه اجراي آن و احداث كارخانه با مشكلاتي مواجه شود ...
گودرزي افزود: تلاش بر اين است كه مجددا زميني در شهرك صنعتي خيرآباد خريداري شود و كارخانه آند در آن محل احداث گردد اما طبق اعلام شركت شهرك هاي صنعتي، زميني كه در شهرك خيرآباد به اين طرح اختصاص يافته نيازمند اعتباري معادل 70 ميليارد ريال است كه در شرايط كنوني، توانايي پرداخت آن از سوي كارخانه آلومينيوم وجود ندارد.
وي خاطرنشان ساخت: در زمان كلنگ زني طرح، مصوب شده بود كه 50 ميليارد تومان اعتبار از محل منابع استاني و ملي به احداث طرح اختصاص مي يابد ولي تاكنون هيچگونه تسهيلاتي اختصاص نيافته و موضوع احداث كارخانه آندسازي آلومينيوم همچنان بدون نتيجه باقي مانده است.
مدير روابط عمومي كارخانه آلومينيوم در ادامه تصريح كرد: اگرچه اين طرح به منظور كاهش آلودگي هواي اراك مورد تصويب واقع شد ولي ما معتقديم كه كارگاه آندسازي آلومينيوم، آلودگي چنداني ندارد چرا كه به سيستم كنترل آلودگي هوا مجهز است ولي انتقال كارگاه به شعاع 30كيلومتري شهر اراك توسط سازمان محيط زيست استان تكليف شده و موضوع آن در طرح جامع آلودگي هواي اراك نيز مورد تصويب قرار گرفته است.
وي با اشاره به ظرفيت توليد كارخانه آند گفت: در حال حاضر اين كارگاه با توليد سالانه 110 هزار تن آلومينيوم همچنان به فعاليت خود ادامه مي دهد. رئيس سازمان صنايع و معادن استان نيز علت تاخير در اجراي طرح مذكور را نامناسب بودن مكان در نظر گرفته شده براي طرح و نيز تعارض آن با اراضي كشاورزي، قرار گرفتن در مسير ريل راه آهن و همجواري با پل عبوري ذكر كرد.
«عليرضا زاورشي» افزود: احداث كارخانه آندسازي در شهرك صنعتي خيرآباد با كش و قوس هاي بسياري همراه بود كه در نهايت مقرر شد زميني با ابعاد كوچكتر در داخل شهرك صنعتي خيرآباد به طرح مذكور اختصاص يابد كه با وجود اين شرايط باز هم بالا بودن قيمت زمين به عنوان يك مشكل ديگر مطرح مي باشد. وي افزود: اجراي طرح مذكور، يك تكليف است چرا كه مصوبه دولت مي باشد ولي از زماني كه كارخانه آلومينيوم به بخش خصوصي واگذار شده است ديدگاه مديران اين شركت متفاوت شده و بيشتر بعد اقتصادي طرح را مورد توجه قرار مي دهند.
زاوشي خاطرنشان ساخت: ما به كارخانه آلومينيوم اصرار داريم كه تكليف اين طرح هر چه زودتر مشخص شود و با اخذ مجوز هيات مديره، عمليات اجرايي طرح آندسازي در داخل شهرك صنعتي خيرآباد، آغاز شود چرا كه 50 ميليارد تومان اعتبار به تفكيك 30 ميليارد تومان تسهيلات استاني و 20 ميليارد تومان تسهيلات كشوري از ابتداي تصويب مصوبه طرح به آن اختصاص يافته است.
اما استاندار مركزي در اين ميان ضمن تاكيد بر اهميت تسريع در اجراي طرح آندسازي آلومينيوم گفت: اجراي اين طرح يك ضرورت است چرا كه جزء مصوبات سفر دوم هيات دولت به استان بوده و در حال حاضر نيز دولت، همه امكانات را در اختيار شركت آلومينيوم قرار مي دهد.
شعباني فرد در خصوص زمين اجراي طرح اظهار داشت: اين طرح به هيچ وجه با مشكل زمين مواجه نيست زيرا يك قطعه زمين واقع در جاده فرمهين، يك قطعه در جاده خمين و نيز يك قطعه زمين ديگر بعد از شهرك اميركبير (بعد از روستاي چشمه خورزن) به مديران شركت آلومينيوم پيشنهاد شد و ما آمادگي اين را داريم كه زمين احداث كارخانه آندسازي را به صورت اقساط 36 ماهه و تنها با 10 درصد پيش پرداخت واگذار نماييم ولي آنها اراده اي براي اجراي طرح و جابجايي كارخانه آند ندارند.
وي افزود: اين موضوع براي مديران آلومينيوم يك الزام است و حتي محيط زيست نيز اين جابحايي را با تاكيد، دنبال مي كند زيرا آند در حقيقت، حلقه مفقوده و پايه اصلي كارخانه آلومينيوم است و اگر اين كارگاه جابجا شود، خط قديم كارخانه نيز جابجا مي شود.
استاندار مركزي تاكيد كرد: تعلل مديران آلومينيوم در جابجايي طرح به ضرر آنهاست چرا كه تاكنون 123 ديگ آلاينده آلومينيوم با حكم محيط زيست، تعطيل شده است و در پي آن اگر جابجايي كارگاه آندسازي به بيرون از شهر صورت نگيرد، آلومينيوم را تعطيل مي كنيم. شعباني فرد تصريح كرد: اخيرا در جلسه شوراي تامين استان با دعوت از مسئولان و مديران آلومينيوم، اجراي هر چه سريعتر اين طرح به عنوان يك ضرورت، مطرح شده است و به زودي تكليف احداث كارگاه آندسازي آلومينيوم و پيرو آن احداث خط قديم در خارج از محدوده شهر مشخص مي شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر