۱۳۸۹ مرداد ۱۶, شنبه

افتتاح پرواز بین المللی فرودگاه اراک برای بار دوم!/پرواز تشریفاتی


هفته نامه «عطر یاس» - گروه اقتصاد و صنعت، زهره صادقی: پرواز فرودگاه اراک به مقصد سوریه انجام شد.

این در حالی است که حدود 4 سال پیش، استاندار وقت مرکزی در جلسه شورای اداری از باز شدن مرز هوایی استان مرکزی خبر داد.

در اولین سفر از فرودگاه اراک به مقصد دمشق که در همان زمان انجام شد، جمعی از صنعتگران استان مرکزی، برخی از اعضای اتاق بازرگانی، تعدادی از خبرنگاران و همچنین عده ای از مدیران و مسئولان استان، اولین مسافران پرواز اراک - دمشق بودند. در آن زمان سهرابی (استاندار وقت) وعده می داد که این پروازها استمرار خواهند یافت. اما شاید بتوان تنها نقطه قابل توجه این پرواز را باز شدن فضای بین المللی در اراک دانست. چرا که دیگر استان مرکزی شاهد هیچ پرواز خارجی از فرودگاه اراک نبود اما حتی استمرار پروازهای داخلی فرودگاه اراک نیز با مشکل مواجه شد. از زمان آغاز فعالیت فرودگاه اراک که حدود 10 سال می گذرد، پروازهای داخلی چندین مرتبه در قالب مراسم رسمی افتتاح شده ولی با گذشت اندک زمانی همچنان با عدم استقبال شهروندان مواجه شده اند ...


برخی مطالب شماره جدید هفته نامه عطر یاس
... مسئولان قبلی استان در افتتاحیه های گذشته گفته بودند که بخش اعظمی از مسافران پروازهای داخلی و خارجی را از شهرها و استان های همجوار تامین می کنند. امری که تاکنون نه تنها انجام نگرفته بلکه حتی تبلیغات و اطلاع رسانی مناسبی نیز جهت جذب مسافران بومی صورت نگرفته است.

حال پس از 4 سال طی مراسمی باز هم پرواز هواپیمایی از فرودگاه اراک به سمت دمشق مطرح شد و باز هم شاهد جشن باز شدن مرز هوایی استان بودیم.

مراسمی که «مرتضوی» مدیرعامل فرودگاه اراک تداوم آن را تضمین نکرد و گفت: استمرار پروازها در صورتی تحقق می یابد که مسافران از این پروازها استقبال کنند. اما آنچه در این میان حائز اهمیت است، میزان و چگونگی اطلاع رسانی به شهروندان اراکی و هم استانی ها از فعالیت مجدد فرودگاه و آغاز دوباره پروازهاست. امری که شاید مدیریت فرودگاه اراک و مدیر ارشد استان کمتر به آن توجه داشتند. چرا که جهت هماهنگی زمان و نحوه استفاده از پروازها، تنها یک آژانس مسافرتی جهت ارائه خدمات به مسافران سفر برون مرزی سوریه در نظر گرفته شده است.

اما با وجود چنین شرایطی استاندار مرکزی در مراسم افتتاح پرواز مجدد اراک - دمشق تاکید داشت: تلاش بر این است که مسافران استان های همجوار همچون استان لرستان، همدان و قم نیز از امکانات پرواز فرودگاه اراک استفاده کنند.وی در مراسم مذکور اظهار امیدواری کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر 15 هزار نفر جهت مسافرت به سوریه ثبت نام کرده اند پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک، پروازهای مکه، عتبات عالیات و... نیز در این فرودگاه صورت گیرد.

استاندار مرکزی در خصوص ضمانت استمرار پروازهای برون مرزی فرودگاه اراک گفت: این پروازها استمرار خواهد داشت و البته مسافران باید از آن استقبال کنند. وی افزود: با توجه به اینکه 15 هزار مسافر از سوی سازمان حج و زیارت در نوبت پرواز قرار دارند، تعدادی از مسافران را خانواده های شهدا و ایثارگران که در اولویت قرار دارند، تشکیل می دهند و بخشی نیز مسافران استان های همجوار هستند.

«شعبانی فرد» با اشاره به لزوم بازاریابی مناسب جهت استمرار پروازهای سوریه گفت: ما سیاست گذار و بستر آماده کن هستیم و سایر اقدامات از سوی فرودگاه اراک و نیز آژانس مسافرتی «رضوان» انجام می پذیرد.

به استناد اظهارات مدیر ارشد استان، بر آن شدیم تا طی گفتگویی با دفتر مسافرتی رضوان از شرایط و نحوه ارائه تقاضا و دریافت بلیط سفر به سوریه از فرودگاه اراک مطلع شویم اما طبق اظهارات مدیر یکی از آژانس های مسافرتی اراک، دفتر مذکور به هیچ وجه در اراک فعالیتی نداشته و این دفتر در تهران فعالیت می کند. مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی نیز ضمن تایید این خبر که دفتر مسافرتی رضوان در اراک فعالیت ندارد، اظهار داشت: آژانس مسافرتی رضوان در حال حاضر در تهران فعالیت می کند ولی ما در حال پیگیری انتقال شعبه ای از آن به اراک می باشیم که تاکنون بخش عمده ای از مراحل قانونی آن طی شده و در آستانه اخذ مجوز می باشد.

«فراهانی» افزود: البته تلاش ما بر این است که پروازهای فرودگاه اراک به صورت چارتر (رزرو بلیط های پرواز) انجام شود تا شرایط رفاهی مسافران تامین شود.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش تبلیغات و اطلاع رسانی عمومی شهروندان در استقبال از پروازهای داخلی و برون مرزی فرودگاه گفت: اراک پتانسیل لازم را جهت توسعه پروازهای برون مرزی دارد ولی سعی بر آن داریم تا با توسعه تبلیغات از طریق آژانس ها و دفاتر مسافرتی و نیز گسترش اطلاع رسانی عمومی مسافران شهرها و استان های همجوار را نیز به فرودگاه اراک جذب نماییم. امری که نیازمند همکاری همه جانبه می باشد.

***

با توجه به شرایط کنونی فرودگاه اراک و اظهارات مدیران استان اینگونه به نظر می رسد که پروازهای فرودگاه اراک تنها جنبه تشریفاتی داشته و اقدامات قابل توجهی در زمینه استمرار پروازها و توسعه آن با توجه به موقعیت جغرافیایی اراک صورت نگرفته است.

عدم اطلاع رسانی عمومی نیز از نقاط ضعف پروازهای داخلی و برون مرزی فرودگاه اراک است که می بایست مورد توجه جدی مسئولان برنامه ریزی استان، مدیران حوزه گردشگری و مدیریت فرودگاه اراک قرار گیرد. 

هیچ نظری موجود نیست: