۱۳۸۹ مهر ۲۰, سه‌شنبه

جعفری: واردات و تحريم‌ها صنايع استان را نيمه جان كرده است

هفته نامه «نامه امیر»: با تحريم‌هاي اخير بخش صنعت و توليد استان به طور خاص مورد هدف قرار گرفته است كه با توجه به ساير مشكلات و تداوم واردات كالاهاي مختلف صنعتي بايد گفت در حال حاضر واحدهاي صنعتي كوچك و بزرگ به وضعيت نيمه جان رسيده‌اند .

نائب رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن اراك در جلسه توجيهي آشنايي واحدهاي صنعتي استان با طرح هدفمند كردن يارانه ها با بيان اين مطلب افزود : به نظر مي‌رسد شرايط كنوني براي اجراي طرح هدفمندي يارانه ها مناسب نيست ضمن اينكه بازده زماني اجرا براي حذف يارانه حامل‌هاي انرژي بايد بازتر شود...


برخی مطالب تازه ترین شماره نامه امیر

جعفري با بيان اينكه با توجه به محورهاي هفت‌گانه طرح تحول اقتصادي در بخش‌هاي مختلف بايد ساير بخش‌ها نيز مورد توجه دولت قرار گيرد گفت : بر اساس طرح تحول اقتصادي ، دولت همگام با هدفمند كردن يارانه ها ساير محورها مانند اصلاح نظام بانكي يا مالياتي را نيز بايد مورد توجه قرار دهد در حالي كه سياستهاي انقباضي گذشته باعث شده در اصلاح نظام بانكي مسير عكس طي شود و با توجه به تشديد تحريم‌ها ، اكنون بخش توليد و اشتغال كشور در خصوص گشايش LC ( اعتبار ارزي و حواله ارزي ) با مشكل مواجه‌اند .

وي با اشاره به اينكه در حال حاضر صنعتگران استان هيچ تصوير روشني از قيمت تمام شده توليد ، وضعيت فروش در بازارهاي داخلي و خارجي ، نرخ ارز و ارزش پول ملي ندارند تصريح كرد : برنامه‌هاي گذشته در جهت تثبيت نرخ ارز تنها زيان بخش توليد و صنايع داخلي را به همراه داشت و د ر مقابل ، مسير واردات انواع كالاهاي بي‌كيفيت را هموارتر كرد بنابراين ، اين سياستها نبايد مجدداً تكرار شود .

" آيا صنايعي كه فيتيله توليد را حتي تا يك سوم ظرفيت اصلي پايين كشيده و با بحران و مشكل نقدينگي مواجه‌اند قادر به بازپرداخت تسهيلات وعده داده شده خواهند بود ؟ "

رئيس خانه صنعت و معدن استان نيز در ادامه اين جلسه بر اين نكته كه دولت بايد تبعات و آثار ناشي از اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها را در خصوص همه واحدهاي صنعتي مورد توجه قرار دهد تاكيد كرد و گفت : به اعتقاد ما ذوب‌آهن اصفهان يا شركت آلومينيوم ايران را هم بايد يك واحد صنعتي دانست و هم يك مجموعه توليدي با حتي 10 نفر پرسنل و كارگر ضمن اينكه نبايد قوانين و مقررات را به قواره واحدهاي بزرگ صنعتي بدوزيم و در قالب واحدهاي كوچك و متوسط و بدون توجه به آسيب‌هاي پيش رو اجرا كنيم .

توسطي با اشاره به ظرفيت پايين توليد در بسياري از واحدهاي صنعتي بزرگ و كوچك استان افزود : صنايعي كه فتيله توليد را تا حداقل ظرفيت پايين كشيده و با بحران و نبود نقدينگي دست و پنجه نرم مي‌كنند ديگر تواني براي استفاده از مولد انرژي يا نوسازي تجهيزات خط توليد ندارند و بازپرداخت تسهيلات وعده داده شده نيز مشكل اساسي آنهاست .

وي برخي از مشكلات فعلي صنايع استان همچون بحران اقتصادي جهاني ، تحريم و مشكل تامين مواد اوليه ، نبود نقدينگي ، تعديل نيرو و از دست دادن بازارهاي داخلي اشاره و تصريح كرد : به نظر مي‌رسد در شرايط كنوني در صورت عدم اجراي آگاهانه و اصولي ، طرح هدفمندي يارانه‌ها را بايد به عنوان تير خلاص بر پيكره صنعت استان دانست .

توسطي گفت : كارشناسان و مسئولان دولتي بايد اطلاع دقيق و شفافي از وضعيت آينده پس از حذف يارانه‌ها در بخش صنعت ارائه دهند و با عدد و رقم به صنعتگران تفهيم كنند نرخ انرژي با حذف يارانه‌ها طي 5 سال به چه ميزان خواهد رسيد چرا كه در غير اينصورت انگيزه‌اي براي ثبت نام و استفاده از تسهيلات بسته حمايتي وجود نخواهد داشت .

" واحدهاي صنعتي براي استفاده از تسهيلات بسته حمايتي بايد در سايت stsm.ir ثبت نام كنند "

رئيس سازمان صنايع و معادن استان نيز با بيان اينكه حذف يارانه حامل‌هاي انرژي قطعاً در افزايش هزينه‌هاي توليد و قيمت تمام شده محصول تاثير خواهد داشت افزود : آنچه كه در برنامه‌هاي وزارت صنايع مورد توجه قرار گرفته راهكارهاي به حداقل رساندن آسيب‌هاي ناشي از هدفمندي يارانه‌ها است .

زاوشي با اشاره به درج كليه اطلاعات بسته حمايتي و روش ارائه تسهيلات در پايگاه اينترنتي stsm.ir و ضرورت ثبت نام واحدهاي مختلف گفت : واحدهاي صنعتي و معدني كه در ميان 23 رشته تاثيرپذير اعلام شده از طرح هدفمندي يارانه ها قرار ندارند نير مي‌توانند با ثبت نام در اين سايت و ارائه اطلاعات واحد توليدي براي دريافت تسهيلات ثبت نام كنند .

وي افزود : در قالب اعطاي تسهيلات خط اعتباري انرژي به واحدهاي با تاثيرپذيري بالا يا متوسط نسبت به حذف يارانه حامل‌هاي انرژي ، منابع قرض‌الحسنه با كارمزد 3 درصد اختصاص داده مي‌شود كه به ميزان مابه‌التفاوت اين افزايش قيمت خواهد بود .

وي در خصوص مديريت واردات در بسته حمايتي بخش صنعت نيز گفت : به منظور انجام اين طرح از اين پس قبل از ورود و ترخيص كالا در گمرك ، استاندارد كالا بررسي مي‌شود تا از ورود كالاهاي بي‌كيفيت خارجي به كشور جلوگيري شود و بازار رقابتي در داخل عادلانه‌تر باشد . 

هیچ نظری موجود نیست: