۱۳۸۹ مهر ۲۰, سه‌شنبه

کمبود و افزایش قیمت گوشت گوسفندی در اراک


کمبود گوشت گوسفندی در بازار اراک و قیمت بالای آن در این شهر از جمله مشکلاتی است که علیرغم برخی تلاش‌ها در راستای برطرف شدن آن که عموما توسط اتحادیه مربوطه در قالب خرید و وارد کردن گوشت از استان‌های شرقی کشور همچون سیستان و بلوچستان یا کشورهایی همچون اوکراین صورت گرفته، همچنان در این شهر پابرجاست.

در ماه‌های اخیر مردم اراک گاهی با وارد شدن مقداری گوشت گوسفندی که تنها نیاز یک‌روز بازار را جوابگوست شاهد کاهش یک یا چندروزه قیمت‌ این کالای اساسی می‌شدند و با تمام شدن این ذخیره و اجبار قصابان این شهر به خرید دام کشتار شده با قیمت بالا، دوباره شاهد قیمت‌های جدید این کالا در بازار و رشد کاذب قیمت آن در بازار می‌شوند.
در پی ادعای رییس سابق اتحادیه گوشت گوسفندی استان، خبرنگار ایسنا در گفت و گویی با فرماندار اراک و رییس مجمع امور صنفی استان رویکرد مسوولان در رابطه با موضوع مورد نظر را جویا شد.

به گزارش مرکزی دیلی و به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، رییس سابق اتحادیه گوشت گوسفندی اراک حضور واسطه‌ها در بازار خرید گوشت زاهدان و اوکراین و دیگر بازارها و افزایش قیمت گوشت به دلیل دخالت آنها در خرید و کهنه شدن گوشت در جریان حمل و نقل طولانی‌مدت آن از این مراکز به مرکز استان را از جمله مشکلاتی عنوان کرد که در مسیر خرید و انتقال این کالا به اراک وجود دارد.

عزت‌الله علی همتی گفت: متاسفانه اتحادیه گوشت گوسفندی استان بواسطه کمبود منابع مالی لازم امکان خرید بی‌واسطه از بازارهای مناسب را نداشته و میزان گوشتی که هر بار به استان وارد می‌کند را با دخالت واسطه‌ها خریداری کرده و در نتیجه، این اقدام که در راستای اشباع بازار از این کالا و با هدف کاهش قیمت گوشت صورت می‌گیرد عملا بی نتیجه مانده و در برخی موارد تنها به ثابت نگه داشتن قیمت آن بسنده می‌شود.

وی از تمایل این اتحادیه برای دریافت تسهیلات جهت خرید بی‌واسطه گوشت گوسفند از بازارهای مناسب خبر داد و گفت: در زمان تصدی ریاست اتحادیه مذکور این موضوع را بارها به مسوولان مجمع امور صنفی، بازرگانی و فرمانداری اطلاع داده و از آنان درخواست کرده‌ایم که زمینه همکاری بانک‌ها با اتحادیه در زمینه اختصاص تسهیلات را فراهم کنند که تا امروز هیچگونه همکاری در این زمینه صورت نگرفته است.

براساس این گزارش فرماندار اراک در پاسخ به این سوال که چرا فرمانداری جهت ایجاد زمینه دریافت تسهیلات برای اتحادیه مذکور همکاری نکرده است ضمن اظهار بی اطلاعی از این درخواست به خبرنگار ایسنا گفت: اگر اتحادیه توانایی انجام این کار را داشته و به خوبی بتواند از عهده واردات و اشباع اراک از این کالا برآید فرمانداری همکاری لازم را جهت ایجاد زمینه همکاری بانک‌ها با این اتحادیه فراهم می‌کند.

محمدحسن آصفری افزود: در صورتی که این اتحادیه با رویکرد رعایت تمامی قوانین موجود در راستای وارد کردن گوشت همچون قوانین دامپزشکی، نسبت به این امر اقدام کند فرمانداری اراک نیز آمادگی خود را جهت مذاکره با بانک‌های استان در راستای اعطای تسهیلات در این خصوص اعلام می‌کند.

وی بر لزوم ورود جدی اداره بازرگانی استان به این حوزه در راستای جلوگیری از افزایش کاذب قیمت‌ گوشت گوسفندی تاکید کرد و گفت: وجود بازار هماهنگ تولید و فروش دام در کشور می‌تواند موجبات تولید موفق این کالا در استان را فراهم کند که البته در این راستا نیز به همکاری جدی سازمان جهاد کشاورزی نیاز است.

رییس مجمع امور صنفی استان مرکزی نیز با اشاره به انحلال اتحادیه‌های گوشت گاوی و گوسفندی به دلیل اقدام نکردن در خصوص انتخابات جدید و انتصاب سرپرست جهت این اتحادیه‌ها تا سه ماه آینده در پاسخ به سوال ایسنا در رابطه با دلیل عدم همکاری با این اتحادیه در خصوص ایجاد زمینه جذب تسهیلات جهت وارد کردن گوشت گوسفندی گفت: یک اتحادیه نمی‌تواند کار اقتصادی داشته باشد چراکه فعالیت اقتصادی در تعریف یک اتحادیه نمی‌گنجد و در نتیجه نمی‌تواند و نباید در این حوزه وارد شود.

علی محصولی افزود: براساس برنامه‌ریزی انجام شده در آینده نزدیک، مشکل ورود دام زنده به اراک برطرف شده و با ورود آن به استان علاوه بر رفع مشکلات قیمتی این کالا زمینه اشتغالزایی در این حیطه نیز فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه گوشتی که هم‌اکنون به اراک وارد می‌شود فاقد اسقاط بوده و قیمت آن نیز واقعی نیست افزود: با ورود دام زنده و کشتار آن در مرکز استان، گوشت حاصله جدای از دیگر اجزای آن اعم از کله، پاچه، شیردان و جگر به فروش رسیده و در نتیجه قیمت این گوشت کاهش می‌یابد.

محصولی خاطرنشان کرد: اشتغالزایی حاصل از این اقدام یکی از دستاوردهای مفیدی است که در صورت اجرای این طرح عاید می‌شود. 

هیچ نظری موجود نیست: