از روزی که بحث انتقال نفت تهران به اراک مطرح شده است منابع زیادی را جستجو کرده ام؛مطالب و مقالات متعددی خوانده ام؛ با دیگران به بحث نشسته ام و تجربه دیگر انتقالات از این دست را جویا شده ام.
سال 82 تیم پارت سازان مشهد که در لیگ دسته اول بازی می کرد با پیگیریهای نماینده وقت اراک در مجلس؛ علی نظری و موافقت رئیس وقت سازمان تربیت بدنی؛ مهندس مهر علیزاده به شهر مان منتقل شد و تحت عنوان «صنایع اراک» به بازی در لیگ دسته اول ادامه داد. این تیم با مشکلات فراوان رو به رو شد و سرانجام با به دست آوردن نتایجی ضعیف منحل شد.
انتقال تیمهای فوتبال به استان های مختلف و دخالت مستقیم دولت در چیدمان تیم های لیگ برتر، در دوران ریاست محمد علی آبادی بر سازمان تربیت بدنی آغاز شد؛ روندی که به نظر می رسد در دوران ریاست علی سعیدلو بر این سازمان نیز ادامه خواهد یافت.
پیش از این و در دوران محمد علی آبادی، پاس تهران که از قدیمی ترین باشگاه های فوتبال ایران است به همدان منتقل شد، صبا باتری به استان قم رسید، پیکان هم به استان قزوین منتقل شد و سپاهان نوین اصفهان نیز به فولاد خوزستان واگذار شد.
همچنین تیم راه آهن تهران هم در آن زمان راه آهن شهر ری نام گرفت و این در حالی است که راه آهنی ها هنوز هم تمام تمرینات و مسابقات خود را در ورزشگاه اختصاصی خود در اکباتان تهران برگزار میکنند.
بسیاری از فوتبال دوستان در این استان ها، معتقدند که این تیم ها به دلیل فقدان اصالت، هرگز موفق به جذب حداکثری هوادار در استان های فوق نخواهند شد.
اما نکته ی بسیار مهمتر که از دید بسیاری مغفول مانده است ضربه ایست که به رشته های غیر فوتبالی در شهرهای میزبان تیمهای انتقال یافته خورده و می خورد.
با توجه به استقبال گسترده رسانه های کشور از فوتبال، مسئولین ورزش تمامی استانها و همچنین نمایندگان استانها در مجلس، تمایل به برعهده گرفتن مسئولیت تیم های لیگ برتر دارند و به این ترتیب تیم های فوتبال منتقل شده به استانها، بیشترین امکانات محدود ورزشی هر استان را به خود اختصاص میدهند، توجه و اهتمام مسئولین ورزشی و سیاسی استان به فوتبال معطوف میشود و در چنین وضعیتی بیشترین لطمه به پیکر رشته های غیرفوتبالی استان های مزبور میخورد.
استان قزوین که از قطب های کشتی ایران بود، بعد از فوتبالی شدن به شدت در رشته های سنتی اش دچار نزول شد، همان بلایی که فوتبالی کردن استان یزد، بر سر بدمینتون موفق این استان آورد.
در استان همدان نیز که دو مدال طلا در کشتی آزاد بازی های آسیایی متعلق به کشتیگیران این استان است، ورزشکاران رشتههای غیر فوتبالی شدیداً از تمرکز مسئولین سیاسی و ورزشی استان، بر روی تیم وارداتی فوتبال شان گله مند هستند.
با این اوصاف، انتقال تیم فوتبال نفت تهران در حالی به استان مرکزی منتقل میشود که این استان همواره هندبال قدرتمندی داشته و تیم ملی هندبال کشور نیز که نقره بازی های آسیایی ۲۰۱۰ را نصیب خود کرد، دائماً از این استان تغذیه می شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر