مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی گفت: ارایه خدمات هتلینگ جهت استقرار بیماران سرطانی که از استانها و شهرهای مجاور جهت دریافت خدمات درمانی به اراک مراجعه میکنند در دستور کار این انجمن قرار دارد.
احمد قربانی مدیرعامل انجمن حمایت بیماران سرطانی استان مرکزی در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، گفت: اگر این بیماران بلافاصله پس از اطلاع از ابتلا به بیماری به این انجمن مراجعه کنند، در بدو ورود از راهنماییها و مشاورههای لازم برخوردار شده و صرفهجویی در وقت و معرفی راهکارهای مناسب برای کوتاهتر شدن مسیر درمان، بیشترین امتیازی است که در مراجعه به این مرکز از آن برخوردار خواهند شد.
وی تصریح کرد: مشکلات مالی و عدم آگاهی در خصوص بیماری و نوع آن از بزرگترین مشکلات و معضلاتی است که بیماران سرطانی و خانوادههای آنها به آن دچار هستند.
قربانی با بیان اینکه انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان تحت عنوان تبسم در سال 86 بوسیله عدهای از خیرین و پزشکان متعهد به ثبت رسیده و در سال 87 با حضور 161 نفر به عنوان اعضای هیات امنا راهاندازی شده است تصریح کرد: اساسنامه انجمن مذکور با محوریت آموزش، پیشگیری، غربالگری و حمایت از بیماران سرطانی شکل گرفته است.
وی به وجود 4 کمیته آموزش، درمان، مالی، و فرهنگی - اجتماعی در ساختار این انجمن اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 600 بیمار دارای پرونده و کد از خدمات انجمن که شامل تأمین دارو و پزشک متخصص، اعزام به تهران و ارایه خدمات سونوگرافی، ماموگرافی و پاتولوژی میشود برخوردار میشوند.
قربانی با بیان این مطلب که تا امروز 50 میلیون تومان کمکهای دارویی و غیردارویی به بیماران عضو این انجمن تعلق گرفته است گفت: 50 متخصص در رشتههای مختلف هر ماهه با انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان همکاری میکنند.
وی از همکاری آزمایشگاههای استان با این انجمن خبر داد و با تأکید براینکه بیماران معرفی شده از طرف انجمن از خدمات آزمایشگاههای مذکور به صورت رایگان بهرهمند میشوند عملکرد این انجمن را در بهبود وضعیت بیماران عضو بسیار مطلوب عنوان و اظهار کرد: تا کنون 4 مرحله غربالگری بیماران سرطانی توسط این انجمن در استان صورت گرفته است که دو مرحله آن مربوط به غربالگری سرطان پروستات در مردان، یک مرحله غربالگری سرطان دهانه رحم در زنان و یک مرحله ماموگرافی بوده است که در هر مرحله یکهزار نفر مورد غربالگری سرطان قرار گرفتهاند.
قربانی با بیان اینکه این انجمن در هر مرحله تنها قادر به غربالگری 1000 نفر است گفت: اطلاعیه مربوط به این اقدامات توسط رسانهها و از طریق بروشور و پیامک در اختیار مردم قرار میگیرد و اگر حمایت بیشتری از طرف خیرین و مسئولین استانی صورت گیرد طرح های غربالگری را به صورت استانی انجام خواهیم داد.
وی از ایجاد موزه تومور سرطان استان در محل انجمن باهزینهای بالغ بر 25 میلیون تومان خبر داد و با بیان اینکه محققین و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی از جمله افرادی هستند که جهت فعالیتهای پژوهشی خود میتوانند از این موزه استفاده کنند افزود: ارایه خدمات هتلینگ جهت استقرار بیمارانی که از استانهای مجاور جهت دریافت خدمات درمانی به اراک مراجعه میکنند نیز در دستور کار این انجمن قرار دارد.
قربانی با بیان اینکه هماکنون 15 تا 20 درصد از مراجعین به این انجمن را بیماران سرطانی استان لرستان و دیگر استانهای همجوار تشکیل میدهند به مشکلات این بیماران و خانوادههای آنان در زمینه رفتو آمد و اسکان اشاره کرد و گفت: متأسفانه عدم توانایی مالی، مشکلات زیادی را در زمینه اسکان این افراد در اراک ایجاد کرده و علاوه بر هزینه بیماری بر دوش انان سنگینی میکند که امیدواریم با ایجاد هتلینگ مذکور این مشکلات برطرف شود.
وی تصریح کرد: براساس برنامهریزی انجام شده طرح در نظر گرفته شده جهت هتلینگ مذکور دارای ظرفیت پذیرش 60 بیمار و همراه خواهد بود که البته در حال حاضر در خصوص تأمین مکان لازم جهت ایجاد این مرکز خدماتی در مضیقه بوده و نیازمند کمک مسئولین و خیرین استان در این راستا هستیم و در صورت فراهم شدن مکان مورد نظر بلافاصله نسبت به تجهیز آن اقدام خواهیم کرد.
قربانی ایجاد امکان ارایه خدمات هتلینگ را اولویت اصلی این انجمن عنوان کرد و گفت: در صورت عدم تخصیص مکان مناسب توسط بخش دولتی و یا خیرین مجبور به اجاره مکان جهت ایجاد این مرکز خواهیم بود که هزینههای زیادی را بر دوش انجمن خواهد گذارد.
وی راهاندازی دستگاه پرتودرمانی بیمارستان آیتالله خوانساری را یکی از امتیازات استان در درمان بیماران سرطانی عنوان کرد و با بیان اینکه با راهاندازی این دستگاه حجم بیشتری از بیماران سایر استانها به اراک سرازیر خواهند شد بر لزوم چارهاندیشی در خصوص ارایه خدمات رفاهی به این بیماران در طول دوره طولانی درمان تأکید کرد.
قربانی با تأکید براینکه تمام فعالیتهای این انجمن از طریق کمکهای خیرین و با مساعدت دفتر امور اجتماعی استانداری ساماندهی شده است، حمایت مالی از این بیماران را از مهمترین مسایلی عنوان کرد که باید مورد توجه مسئولین و خیرین قرار گیرد و گفت: در حال حاضر 29 بیمار بیسرپرست یا بدسرپرست و خانواده آنان تحت حمایت این انجمن قرار داشته و توسط انجمن مذکور به آنان کمکهای غیرنقدی در قالب تغذیه رایگان ارایه میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به مراجعه بیماران استان جهت درمان به دیگر استانها و یا خارج از کشور نمیتوان آمار قطعی از تعداد بیماران سرطانی استان اعلام کرد، تعداد تقریبی این بیماران را بین 3500 تا 4000 نفر عنوان کرد و گفت: انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان در راستای اطلاعرسانی در زمینه آشنایی مردم با این بیماری و همچنین معرفی خود تاکنون اقدامات مختلفی انجام داده است که از جمله آنها میتوان به چاپ و توزیع بروشور و برگزاری مسابقات مقالهنویسی با محوریت سرطان در مدارس اشاره کرد.
قربانی گفت: در حال حاضر سرطانهای سینه، روده و پوست به ترتیب بیشترین آمار سرطان در میان زنان استان، و سرطانهای پوست، ریه، روده، معده و پروستات به ترتیب بیشترین آمار سرطان در میان مردان استان را به خود اختصاص میدهند.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی در پایان، از خرید یک دستگاه سونوگرافی توسط این مرکز خبر داد و با بیان اینکه دستگاه مذکور با حمایت خیرین و با هدف خدماترسانی به اعضا خریداری شده است خاطرنشان کرد: ارایه خدماتی همچون ماموگرافی به ایجاد کلینیک و تهیه ملزومات فراوان نیازمند است و این انجمن در حال حاضر از نظر مالی توانایی فراهم کردن این ملزومات و ایجاد کلینیک ماموگرافی را دارا نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر