۱۳۸۹ تیر ۳, پنجشنبه

واکنشها به اخراج 200 کارگر شرکت آلومینیوم اراک


در پی تعطیلی دیگهای خطوط قدیمی ایرالکو و کارگاه آند سازی این شرکت توسط ماموران دادستانی و محیط زیست اراک مدیران شرکت مهر اقتصاد ایرانیان ؛ سهامدار اصلی ایرالکو (وابسته به سپاه) در اقدامی 200 کارگر این شرکت که در خطوط تعطیل شده کار می کردند را اخراج کردند.

کمیسیون کارگری شهرستان اراک نیز طی جلسه ای این اقدام را غیر قانونی خوانده است اما از اقدامی قانونی علیه مالکان ایرالکو خبری نیست و این کمیسیون صرفا از آنها خواسته است کارگران را به سر کار خود باز گردانند. فرماندار اراک در همین مورد صحبتهای قابل نقدی کرده است که در ادامه مطلب بخوانید. شاید به زودی در همین باره مطلبی در اراک ؛ شهر من نوشتم. 



واکنشها به اخراج 200 کارگر شرکت آلومینیوم اراک

فرماندار اراک گفت: به دنبال اخراج 200نفر از کارگران ایرالکو در روز چهارشنبه ، کمیسیون کارگری شهرستان اراک با تشکیل جلسه اضطراری ،تعدیل نیرو در این شرکت را غیر قانونی دانست.

به گزارش مرکزی دیلی ، “محمدحسن آصفری” روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با حکم مراجع قضایی طی یک هفته اخیر ۶۱دیگ از خط دو کارخانه قدیم ایرالکو و یک کارگاه آند این شرکت به علت الایندگی هوای شهر اراک از مدار تولید خارج شد و متاسفانه مدیران این واحد تولیدی در عکس العملی شتاب زده اقدام به اخراج ۲۰۰کارگر خطوط مذکور کردند.

وی گفت: در نشست اضطراری کمیسیون کارگری اراک که به دنبال تجمع اعتراض آمیز کارگران اخراجی تشکیل شد، مدیران شرکت ایرالکو ملزم شدند که به مواد اصل ۴۴قانون اساسی احترام بگذارند و به جای تعدیل نیرو از ظرفیت های قانونی برای بازنشستگی پرسنل و به کارگیری آنها در مشاغل جانبی بهره ببرند.

وی افزود: بر اساس برآورد صورت گرفته ۸۰۰نفر از نیروهای شاغل ایرالکو تا پایان امسال مشمول قانون بازنشستگی می شوند و به این ترتیب با درایت مدیران نیازی به تعدیل نیروی انسانی در این واحد تولیدی نیست.

آصفری توضیح داد: طبق حکم قضایی دادستان اراک ، در شهریور ماه امسال نیز خط ۳تولید قدیم ایرالکو باید به صورت کامل از مدار خارج شود و تصمیم گیری برای دو خط ۴و۵این کارخانه نیز با در نظر رفتن تمامی ابعاد به نیمه دوم سال موکول شده است.

خطوط تولید قدیم ایرالکو از هفده سال پیش به خاطر فرسودگی فناوری و آلایندگی محیط در مراجع قضایی پرونده دارد و فراز و نشیب های مختلفی را طی کرده است.
هفته گذشته با دستور قضایی ، یک گارگاه پخت آند و همچنین ۳۱۴دیگ از ۷۳۰دیگ پنج خط تولید قدیم ایرالکو از مدار خارج شده است.

از طرفی ،دادستان عمومی و انقلاب اراک گفت: شرکت مذکور به دلیل معضلات جدی زیست محیطی پرونده هفده ساله در محاکم قضایی دارد که متاسفانه به رغم صدور حکم تعطیلی در مقاطع مختلف زمانی با فرصت سوزی آلایندگی خود را ادامه داده است.

“فرشید محمد حسینی طاهری” افزود: با دستور قضایی طی هفته گذشته کارگاه پخت آند و تمامی دیگهای خط دو تولید قدیم ایرالکو از مدار خارج شد و در پایان شهریورماه نیز باید خط ۳تولید این کارخانه پلمب شود.

وی گفت: مدیران ایرالکو در شورای تامین اراک متعهد شده اند که هیچ مشکلی برای کارگری ایجاد نکنند و در صورت اخراج کارگران با برخورد جدی مراجع قضایی مواجه خواهند شد.
وی افزود: به رغم صدور حکم تعطیلی کارخانه قدیم ایرالکو از سال ۱۳۸۲یکهزار کارگر جدید در این واحد تولیدی به کار گرفته شده و این در حالی است که مدیران ایرالکو اعلام کرده اند در سالهای ۸۷و ۸۸ به ترتیب این شرکت ۴۶میلیارد و ۲۶میلیارد تومان زیان داشته است.

وی اضافه کرد: مسوول مستقیم بیکاری کارگران ،مدیران ایرالکو هستند چون در کمیسیون کشاورزی مجلس نیز متعهد شده اند که با استفاده از ظرفیت های قانونی بازنشستگی و بیمه بیکاری و ایجاد فرصت های شغلی جدید برای شاغلان این واحد تصمیم سازی کنند.
فرماندار شهرستان اراک نیز گفت: تعطیلی بخش هایی از ایرالکو با دستور قضایی با حفظ مشاغل کارگران جز مذاکرات مصوبات شورای تامین بوده است و مدیران این شرکت از وعده های داده شده عدول کرده اند.

“حسن آصفری” افزود: همراهی مسوولان استان با مدیران ایرالکو در روند تعطیلی تدریجی کارخانه ایرالکو به منظور حفظ اشتغال و جلوگیری از تعدیل نیرو است و مدیران ایرالکو بدانند با اقدامی که انجام دادند نباید انتظار هیچ همکاری از مقامات استان را داشته باشند.
شرکت ایرالکو، به عنوان واحد مادرتخصصی تولید شمش آلومینیم در ایران مطرح است و سالانه ۱۶۳هزار تن شمش تولید می کند.

این شرکت که در سال ۱۳۵۱دراراک تاسیس شده به دلیل قدیمی بودن فناوری تولید و آلایندگی محیط زیست بیش از هفده سال است که در محاکم قضایی استان پرونده دارد .
طبق مصوبات سفرهای دولت به استان مرکزی ، با راه اندازی واحد ۱۱۰هزار تنی جدید آلومینیم در اراک ، خطوط قدیمی این کارخانه باید برچیده می شد و کارگاههای پخت آند نیز به شعاع مناسبی از محدوده شهر انتقال می یافت.

کارخانه آلومینیم سازی سه هزار و ۶۰۰نفر نیروی انسانی دارد وبه خطر افتادن امنیت شغلی طیفی از این نیروها با اجرای محاکم قضایی همواره دغدغه مسوولان و عاملی برای دادن مهلت های متعدد در تعویق حکم قضایی بوده است.

این کارخانه دو سال قبل به بخش خصوصی واگذار شد و سال گذشته طی جلسه ای در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، صاحبان ایرالکو متعهد شدند که راهکار لازم را برای ایجاد فرصتهای شغلی جدید و استفاده از ظرفیت های قانونی در بازنشستگی طیفی از نیروها ارائه دهند . 

هیچ نظری موجود نیست: