۱۳۸۹ مهر ۱۷, شنبه

طرح "شهر و شهروند الکترونيک" در اراک اجرا مي‌ شود


معاون برنامه‌ريزي شهرداري اراک گفت: 180 نيروي آموزش ديده با لباس‌هاي متحدالشکل داراي هويت مشخص با کارت‌هاي شناسايي معتبر که همگي از افراد تحصيلکرده و بومي هستند، طرح "شهر و شهروند الکترونيک" را در حدود 18 ماه در شهر اراک به اتمام خواهند رساند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه مرکزي، "نادر اخوان"، اظهار کرد: با توجه به گستردگي پروژه و برآورد اوليه با وجود 130 تا 150 هزار واحد ملکي و 30 تا 50 هزار واحد تجاري در شهر، اميدواريم بسيج سازندگي که پيمانکار اين طرح است در موعد مقرر اين پروژه را به اتمام برساند.
وي تصريح کرد: از آن جا که هر شهر براي عمران، آباداني و خدمات‌رساني بايد داراي برنامه‌ريزي جامع و کاملي باشد بنابراين شناخت وضع موجود و جايگاه کنوني شهر، گام موثري در راستاي رسيدن به اين هدف است.

وي مميزي را شناخت املاک، اراضي و کليه مکان‌هايي که در شهر وجود دارند خواند و افزود: با اجراي اين طرح شهرداري اين امکان را دارد که به سطحي از اطلاعات شهري دست پيدا کرد و شهروندان نيز هنگام مراجعه به شهرداري با وارد کردن يک کد رهگيري بتوانند از اطلاعات پرونده خود آگاه شوند.

اخوان عنوان کرد: در اين روش، همشهريان گرامي مي‌توانند با user خويش، اطلاعات شخصي خود را ملاحظه کرده و همچنين اين روش از مـــراجعه متعدد شهـــروندان به شهرداري‌ها مي‌كاهد.

معاون برنامه‌ريزي شهرداري اراک در ادامه گفت: متاسفانه آخرين طرح مميزي در اراک مربوط به سال 69 و به روش سنتي است که با توجه به پيشرفت تکنولوژي در عرصه‌هاي مختلف، الکترونيکي شدن اطلاعات شهرداري نيز لازم به نظر مي‌رسد که اجراي اين طرح به ديجيتالي شدن اطلاعات منجر مي‌شود.

وي در ادامه صرفه‌جويي در زمان و کاغذ، عدم بايگاني‌هاي عريض و طويل پرونده‌هاي حجيم و هزينه‌هاي گزاف، عدم نياز به مدارک شناسايي و کپي‌ها در مراجعه به شهرداري را، از ديگــــــر مزاياي اين طرح برشمرد.

اخوان اعلام کرد: مأموران مميزي صرفا اطلاعات را بايد از پشت بام و حياط و سيماي ساختمان برداشت کنند و هيچکدام از مميزين حق ورود به واحدها را ندارند و اگر هر يک از شهروندان با چنين موردي مواجه شد، مراتب را به واحد بازرسي شهرداري يا ستاد مميزي شهرداري مطرح کند که قابل برخورد است.

وي تصريح کرد: اين اطلاعات صرفا جهت اخذ اطلاعات از آخرين وضعيت ساختمان‌هاي شهر اراک است تا برآورد شود چند درصد شهر در بافت فرسوده و چند درصد ساختمان‌ها مرتفع است و هريک در کدام قسمت واقع شده‌اند. اطلاعات برداشت شده توسط مميزان در سيستم‌هاي کامپيوتري وارد شده و توسط نمونه‌گيري ناظران شهرداري مورد بررسي قرار مي‌گيرد تا اطلاعات از درجه‌ قابل‌قبولي براي ورود به سيستم برخوردار باشند که هم قابل استناد و برنامه‌ريزي براي شهر باشند.

وي خاطرنشان كرد: اين اقدام در سال‌هاي گذشته در فاز دو شهيد بهشتي انجام شد و براي اينکه در سطح شهر نمونه به طور گسترده‌تر بررسي شود در بافت قديم، سطوح تجاري، پاساژها و ساختمان‌هاي بلند نمونه‌برداري مي‌شود و اگر اطلاعات به دست آمده نقصي نداشت اين پروژه به کل شهر اراک بسط داده مي‌شود.

وي در پايان تصريح کرد: در شناسنامه فني ساختمان، کليه اجزا از نظر کيفيت مورد بررسي قرار مي‌گيرد که اين شناسنامه در زمان خريد و فروش حائز اهميت خواهد بود و اگر اطلاعات صحيح باشد مميزي انجام شده تا پنج سال اعتبار دارد. يكي ديگر از اهداف اين طرح توزيع عادلانه خدمات شهرداري در سطح شهر است.

همچنين "شهــريار بــوالحسني"، رئــيس اداره روابـط عمـــومي شهرداري اراك كه مسوول اطلاع‌رساني اين پروژه‌ي مهم شهري است، در خصوص نحوه‌ي اطلاع‌رساني به شهروندان اراكي اظهار کرد: برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته براي اطلاع‌رساني به نحوي است كه همه‌ي شهروندان فهيم اراكي از نحو‌ه‌ي انجام و اهداف اين طرح به صورت كامل و جامع مطلع خواهند شد.

وي بيان كرد: اطلاع‌رساني از طريق چاپ پوستر، بنر، تراكت، پيام‌هاي تلويزيوني، نشريات و جرايد محلي، سي‌دي‌هاي آموزشي و... در حال طراحي، اجرا و آماده‌سازي جهت ارائه به شهروندان است.

بوالحسني در پايان ابراز اميدواري كرد: اين طرح در كنار ساير طرح‌هاي عمراني و خدماتي شهرداري بتواند نظر مثبت شهروندان صبور اراكي را جلب کند. 

هیچ نظری موجود نیست: