۱۳۸۹ آبان ۱۹, چهارشنبه

تشكیل مركز مطالعات شهری در شهرداری اراک


تین نیوز: شهردار اراك با تاكید بر بهره‌گیری از مطالعه و پژوهش در مدیریت شهری گفت: پژوهش در مدیریت شهری امری مهم به شمار می‌رود و می‌تواند عامل موثری دراجرای هر چه بهتر پروژه‌های شهری باشد.

سید مرتضی‌ میری بهره‌برداران اصلی پروژه‌ های شهری را مردم خواند و تصریح كرد: زمانی می‌توان گفت یك پروژه به بهره برداری موفقیت آمیز دست پیدا كرده است كه مردم نسبت به آن پروژه اعلام رضایت كنند و جلب مشاركت مردم در اصلاح و بهبود شهر گام موثری می‌باشد همچنین مشاركت مردم با در نظر گرفتن نظرات و انتقادات آنان می تواند راه‌گشای بسیاری از مشكلات باشد.
شهردار اراك مهم‌ترین عنصر تشكیل دهنده‌ی یك شهر را، شهروندان آن شهر خواند و خاطر نشان كرد: هر شهراز عناصر مختلفی تشكیل شده است و یك شهر از ظریف ترین عنصر مثل گل تا خشن‌ترین عناصر مثل بتون و سیمان تشكیل می‌شود كه مهم‌ترین عنصر تشكیل دهنده‌ یك شهر مردم آن شهر می‌باشند بر همین اساس ضروری است كه مدیریت شهری با اجرای برنامه‌های مدون و مرتب نظر سنجی و نیاز سنجی رضایت مردم را جلب نمایند.

وی عملكرد یكساله شهرداری اراك را بر مبنای قضاوت مردم مثبت تلقی كرد و گفت: شهرداری اراك در یكساله اخیر تلاش نموده است در همه‌ زمینه‌ها جلوه خوبی داشته باشد.

شهردار اراك شهرداری را نهادی اجتماعی عنوان كرد و افزود: نیاز به فعالیت‌های پژوهشی در همه‌ی عرصه‌های شهرداری و مدیریت شهری احساس می‌شود.

میری ارتباط هر چه بیشتر با نهادهای علمی، دانشگاهیان و نخبگان را مثبت ارزیابی كرد و افزود: تعامل با دانشگاه، فرهیختگان و نخبگان می‌تواند شهرداری را در رسیدن به اهداف خود یاری نماید.

وی شهر اراك را در حوزه‌های زیبا سازی، عمرانی و معابر شهری نیازمند به توجه جدی اعلام كرد و گفت: شهر اراك از لحاظ زیبایی شهری، عمران و معابر شهری دچار عقب ماندگی است كه شهرداری بر آن است با تمام توان خود در راستای رفع این نقیصه فعالیت نماید.

سید مرتضی میری گفت: تمام فعالیت‌های شهرداری باید بر مبنای فرهنگ، پیشینه‌ و مدنیت مردم یك شهر باشد تا فعالیت مذكور بتواند در میان مردم از مقبولیت خوبی برخوردار شود.
میری ارتباط پژوهشگران با مدیران شهری را راهگشای بسیاری از مشكلات فعالیت‌های شهردار ی اعلام كرد و افزود: این ارتباط سبب بهتر اجرا شدن پروژه‌های شهری می‌ شود.

وی مركز مطالعات شهری را مركزی با سازكاری جدا از شهرداری معرفی كرد و افزود: این سازمان تشكیل شده از هیات امنا، معاونان، نخبگان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه با ریاست شهردار می ‌باشدكه این سازمان بر آن است با مردم ارتباط نزدیك برقرار نماید و نقطه نظرات مردم را كارشناسی و برای شهرداری ابلاغ نماید.

میری تاكید كرد: كه این سازمان نباید در موازات سازمان برنامه ریزی شهرداری حركت نماید چرا كه به موازات حركت كردن سبب كندی و در جا زدن در راستای هدف مورد نظر می‌باشد. وی مركز مطالعات را واحدی مردم نهاد عنوان كرد و افزود: فعالیت‌های شكل گرفته در حوزه‌ی روابط عمومی شهرداری در راستای نظر سنجی و نیاز سنجی فعالیت ارزنده‌ای به شمار می‌رود ولی باید از به موازات حركت كردن پرهیز كرد.

شهردار اراك چشم انداز شهر اراك را چشم انداز 20 ساله خواند و گفت: این چشم انداز از چهار برنامه پنج ساله تشكیل شده است و در حال حاظر در پنج ساله اول چشم‌انداز 20 ساله به سر می‌بریم و در این برنامه شهرداری بر آن است برنامه مدونی تدوین نماید تا با تغییر مدیریت به چارچوب پروژه های طراحی شده آسیبی وارد نشود.

وی شهرداری را سازمانی خدمات محور خواند و ادامه داد: اقدامات شهرداری به علت تنوع بسیاری كه دارد نیاز به حضور مردم در آن بیشتر از سایر سازمان‌ها احساس می شود و زمانی كه مردم احساس كنند كه به نظرات و انتقادات آن‌ها توجه می‌شود احساس رضایت بیشتری می‌نمایند.

میری در ارتباط با سرعت انجام بعضی از پروژه ها گفت: طرح میدان انقلاب به علت عملیات زیر زمینی آن و فعالیت‌ در قسمت غیر همسطح ممكن است در نظر شهروندان از سرعت مطلوبی برخوردار نباشد كه با اطلاع رسانی درست می‌توان شهروندان را در جریان روند عملكرد پروژه قرار داد و با نظر سنجی و نیاز سنجی از نقطه نظرات مردم در راستای اجرای هرچه بهتر آن اقدام كرد. 

هیچ نظری موجود نیست: