۱۳۸۹ خرداد ۱۱, سه‌شنبه

بحران آلودگی هوای اراک


اراک آنلاین: بحران آلودگي هواي شهر اراک در سال جديد ابعاد تازه اي بخود گرفته و اين شهر و ساکنان آن به سختي نفس مي کشند.

آلودگي و گردو غبار در شهر اراک جايگزين هواي مطبوع بهاري است و نفس کشيدن دشوار شده است .

طبق اعلام مرکز پايش آلودگي هواي اراک، از ابتداي سال جاري تاکنون اين شهر 19 روز را با آلودگي بيش از حد استاندارد از سر گذارنده است و اين در حاليست که طبق اعلام سازمان بهداشت جهاني داشتن حتي يک روز آلوده اثار زيانباري براي سلامت انسان دارد است.
بگفته کارشناس آلودگي هواي اداره کل حفاظت محيط زيست استان مرکزي ، حدود 27درصد از روزهاي امسال هواي اراک در شرايط اضطرار قرار داشته و آلاينده هاي پراکنده در هواي آن بيش از حد مجاز بوده است.

"مهدي مصطفوي" افزود: سامانه پايش آلودگي هواي اراک امسا ل 19روز آلاينده را ثبت کرده در حالي که در سال گذشته شهر اراک شاهد هشت روز آلوده بود .

وي گفت: درحال حاضر آلودگي هواي اراک با غلظت 525ميکرگرم در متر مکعب ،پنج برابر حد مجاز است که تهديدي جدي براي سلامت شهروندان محسوب مي شود.

وي ، با بيان اينکه از ابتداي امسال با مصوبه شوراي عالي محيط زيست کشور استاندارد وجود آلاينده هاي هوا از 150ميکروگرم متر مکعب به 90ميکروگرم بر متر مکعب تغيير يافته است .
طبق نظرات کارشناسنان : در شرايط آلايندگي بايد ، کميته شرايط اضطراري آلودگي هوا براي اقدامات پيشگيرانه و اجرايي تشکيل شود که اين خلا اکنون در استان مرکزي احساس مي شود .

به گفته کارشناس محيط زيست : آلودگي کنوني هواي اراک از روز شنبه به صورت پايدار وجود داشته و در روز دوشنبه با رسيدن آلاينده ها به ويژه غلظت ذرات معلق به پنج برابر حد مجاز شرايط خطر آفريني را ايجاد کرده است.

مديرکل حفاظت محيط زيست استان مرکزي نيز با تاکيد بر ضرورت تشکيل کميته آلودگي هواي اراک گفت:اراک جز هشت شهر الوده کشور شناخته شده و انجام اقدامات موثر در شرايط اضطرار و بحران هوا در اين منطقه مطابق قانون لازم است .

"حميدرضا جلالوندي" افزود: سهم افزايش غلظت ذرات معلق را در ايجاد ناراحتي هاي مزمن دستگاه تنفسي و ريه ها3/3درصد ، در بيماري هاي قلبي1/2درصد ودر بيماري ذات الريه 4درصد است .

وي گفت: وجود آلاينده ذرات معلق در هوا علاوه بر کاهش ديد و تيرگي محيط در درازمدت تاثير جدي بر سلامت انسان دارد.

وي توصيه کرد: سالمندان، زنان باردار، کودکان و افرادي که جثه ضعيفي دارند از حضور در مناطق شلوغ و محيط باز شهري خودداري کنندو در صورت لزوم از ماسک استاندارد فيلتردار استفاده کنند.

وي ، همجواري اراک با کوير ميقان و محاصره شدن اين شهر از سه سمت با کوه ، استقرار صنايع متعدد آلاينده در محدوده شهري و وجود معضلات ترافيکي و افزايش خودروها را عامل آلايندگي هواي اين شهر دانست.

آلاينده ذرات معلق شامل آن دسته از مواد جامد با مايع پراکنده در هوا است که اندازه آن از قطر يک ملکول بزرگتر و از نيم ميلي متر کوچکتر است و بصورت طبيعي به علت فرسايش خاک و وزش باد ايجاد و جابه جا مي شود.

هیچ نظری موجود نیست: